Élet-Stílus

Kinevetik a szurkolók a Real-sztárt

Már nem kifütyülik, hanem kigúnyolják a királyi gárda szurkolói Royston Drenthét, a csapat holland középpályását. A végeláthatatlannak tűnő Beckham-ügy végére jövő héten kerülhet pont, az Ajax-Feyenoord rangadókat pedig öt évig vendégszurkolók nélkül rendezik. Rövid hírek a foci világából.

A Real Madrid 21 éves holland középpályása az utóbbi hetekben nem szerepel a keretben, legutóbb maga kérte a csapat trénerét, hogy ne kelljen a pályára lépnie. Mindezt azok után, hogy a csapat szurkolói rászálltak a nyáron érkezett Royston Drenthére. A fiatal középpályás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és inkább a szerencsétlen megmozdulásaival hívta fel magára a figyelmet.

A Barcelona elleni – elveszített – derbin 0-0-s állásnál óriási ziccert hibázott, amit a drukkerek nem tudtak neki megbocsátani. Akkor kifütyülték, ám a január 25-ei, a La Coruna elleni bajnokin már kifütyülték a teljesen elbizonytalanodó, és amatőr hibákat védő játékost.

Maga Drenthe türelmet és megértést kért a szurkolóktól, de a történtek miatt nem valószínű, hogy kitölti a királyi gárdánál a 2012-ig szóló szerződését a tavaly nyári U21-es Európa-bajnokság legjobbjának megválasztott futballista.

Sérülések is hátráltatták Drenthét (MTI/EPA)

Sérülések is hátráltatták Drenthét (MTI/EPA)

Ajax-Feyenoord meccsek öt évig vendégszurkolók nélkül

Öt évig nem utazhatnak vendégszurkolók Ajax-Feyenoord rangadóra, akár Amszterdamban, akár Rotterdamban rendezik a mérkőzést. A Holland Labdarúgó Szövetség annak nyomán döntött így, hogy vasárnap a két együttes amszterdami összecsapása előtt drukkerek egy csoportja üvegekkel dobálózott, ami 30 előállítást vonta maga után. A mérkőzést az Ajax nyerte 2-0-ra.

A szankció szigorúnak tűnik, de illetékesek jelezték, korábbi hasonló rendbontások miatt ez már kilátásban volt. A szerdai tiltó határozat a klubokkal és a két város polgármesterével történt egyeztetést követően született meg azzal, hogy azt két év múlva felülvizsgálják.

Csak a jövő héten dől el Beckham sorsa

Olasz lapértesülés szerint péntek helyett csak a jövő héten dől el, hogy David Beckham marad-e az AC Milanban, vagy vissza kell térnie a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatához. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a kaliforniaiak elhalasztották az egyeztetést, így Umberto Gandini, a milánóiak menedzsere csak jövő héten repül az Egyesült Államokba.

Az angol válogatott középpályás január elején érkezett kölcsönbe a milánóiakhoz azzal a feltétellel, hogy március 9-ig vissza kell térnie a Galaxyhez, melyhez még két évre szóló szerződés köti. Február elején aztán az Olaszországban eddig kitűnően szereplő futballista nyíltan kijelentette, hogy maradni akar, a két klub pedig tárgyalásokat kezdett, de eddig nem jutott eredményre, mert a Milan – mely a maga részéről állítólag már meg is állapodott Beckhammel – 5 millió eurót kínál érte, a Galaxy ugyanakkor csak 10 millió dollárért lenne hajlandó megválni sztárjától.

Eto,o a Milanba tart

A La Gazzetta dello Sport szellőztette meg azt is, hogy Samuel Eto,o, az FC Barcelona kameruni csatára az AC Milanban kívánja folytatni karrierjét. A lap értesülése szerint a Primera División gólkirályjelöltje ügynöke útján már fel is vette a kapcsolatot az olasz élcsapattal szerződtetése ügyében.

Az itáliai sportnapilap szerdai számában közölte cikkét arról, hogy a jelenleg 23 bajnoki találatot jegyző támadó hátat kíván fordítani a katalán csapatnak, s ennek bizonyítékaként értékeli azt, hogy Eto,o visszautasította 2010-ig szóló jelenlegi kontraktusának meghosszabbítását.

A lap úgy tudja, az afrikai játékos máig nem bocsátotta meg a Barcának, hogy az előző szezonban nem bíztak benne, s majdhogynem átadólistára került.

“Ma már senki sem kételkedik bennem, az emberek hamar felejtenek” – idézte Eto,o-t az újság, amely a csatár ügynökét, Josep María Mesallest is megszólaltatta. Utóbbi azt mondta, hogy sem az FC Barcelona, sem ők nem tettek egy lépést sem azért, hogy 2014-ig meghosszabbítsák Eto,o szerződését, és hogy a játékos “nem tervez hosszabb távon a katalán klubbal”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik