Élet-Stílus

Ivartalanítással védekeznek Moldovában

Moldova fővárosában ivartalanítással próbálják visszaszorítani a kóbor kutyák számát: Chisinauban 30 ezer gazdátlan eb él.

Az állatokat befogják, beoltják, ivartalanítják, majd visszaengedik őket „eredeti élőhelyükre”. Ezzel a kóbor állatok sorsa nem fordul jobbra, és számuk sem csökken, de a módzser humánus eszközökkel lassítja a kóbor kutyák számának növekedését. Az oltások pedig megvédik az állatokat a paraziták okozta fertőzések lehetőségétől.

forrás: Négy Mancs

forrás: Négy Mancs

Moldova fővárosában, Chisinauban körülbelül 30 ezer kóbor kutya él, de számuk folyamatosan növekszik. A város polgármestere a a NÉGY MANCS nemzetközi állatvédelmi alapítvány kötött szerződést az állatok ivartalanításáról.

Az alapítvány Ausztriában, Bulgáriában, Egyiptomban, Görögországban, Macedóniában, Romániában, Szerbiában és Szlovákiában már sikerrel elvégzett hasonló projekteket, 2000 óta mintegy 50 ezer állatot ivartalanított. Az önköltségen elvégzett műtétekért az alapítvány azt kéri a helyi hatóságoktól, hogy a jövőben a kóbor állatok populációjának megoldására egy nem-halálos, állatbarát módszert alkalmazzanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik