Élet-Stílus

Megbízhatatlan a Ferrari

A múlt héten az időjárás keserítette meg a Bahreinben tesztelő Forma-1-es csapatok életét, ezúttal a műszaki hibák – és egy kóbor kutya – nehezítette a munkát.

Nehezen jön össze a tesztelés Bahreinben az odautazott három csapat számára. Míg a múlt héten az időjárás keserítette meg a munkát, addig most a műszaki hibák napjai vannak soron. Az erős szél és a hűvösebb idő miatt ma gyengébbek lettek a köridők.

A sivatagi tesztelés utolsó előtti napján a Toyota és Timo Glock volt a leggyorsabb, a német Jarno Trulli előző két napi teljesítményéhez hasonlóan sok-sok kilométert teljesített, a TF.09-es pedig elég megbízhatónak tűnik.

Räikkönen alatt kedden adta meg magát a Ferrari (MTI/EPA)

Räikkönen alatt kedden adta meg magát a Ferrari (MTI/EPA)

“Újra csak elégedettek lehetünk a teszt alakulásával. Hosszú nap volt, lassan már nem is alszunk – az autó jobban bírja, mint mi magunk. Timo megint teljes programot hajtott végre, az autó minden részén dolgoztunk, a beállítások, a felfüggesztés, az aerodinamika és a gumik is terítéken voltak. Az autó gyors és megbízható” – foglalta össze a toyotás Pascal Vasselon.

A másik két csapatnál már nem volt ok ilyen elégedettségre, ugyanis ahogy kedden, szerdán is elromlott mind a Ferrari, mind a BMW Sauber. Massa F60-asának sebességváltója alig négy kör után adta meg magát, és az autó nap vége felé egy elektronikai hiba miatt is leállt a pályán. A brazil ennek ellenére 105 kört futott, de legjobb ideje fél másodperccel maradt el a Toyotáétól.

Nick Heidfeld számára zökkenőmentesen telt a délelőtt, de az F109-es délután kétszer is leállt a pályán a csapat által közelebbről meg nem határozott műszaki hiba miatt. “Természetesen ezek miatt időt veszítettünk, de így is teljesítettem 444 kilométert, és jól haladtunk a fejlesztéssel. Még mindig ismerkedünk az autóval, de már sikerült meghatározni olyan területeket, amelyeken javíthatunk” – mondta a német pilóta.

Kutyák a pályán

Kóbor kutyák zavarták meg a tesztelését a szahíri pályán.A két gazdátlan eb a gyakorlás során keveredett be az aszfaltcsíkra, ám a rendezők gyorsan elfogták az állatokat, majd szabadon eresztették őket. Helyi lapvélemények szerint a kóbor kutyák könnyen komoly galibát okozhatnak az áprilisi F1-es Bahreini Nagydíjon, hiszen a közel 300 km/órás sebességgel száguldó autók elé kerülve súlyos balesetet okozhatnak.

A Ferrari, a Toyota és a BMW Sauber csütörtökön fejezi be a múlt héten kezdődött tesztsorozatot.

Bahreini teszt, szerdai eredmények:
1. Glock (Toyota) 1:32.492
2. Massa (Ferrari) 1:32.917
3. Heidfeld (BMW Sauber) 1:32.993

Ajánlott videó

Olvasói sztorik