Élet-Stílus

Sesum március elején tér vissza

A Veszprém tíz napja súlyosan megsérült szerb irányítója a dél-vajdasági Palánkán lábadozik; tervei szerint március elején tér vissza Magyarországra.

A szerb sajtó fényképes beszámolói szerint Zsarko Sesum a szülői házban barátaival, régi iskolatársaival találkozik, drukkol az újvidéki egyetemre járó, vizsgaidőszaka közepén lévő barátnőjének, s telefonon beszélget Londonban élő nővérével.

Magyarországi orvosai tanácsát megfogadva úgy tervezi, hogy március elején tér vissza Veszprémbe – írta a Vecernje Novosti című belgrádi lap. Labda és testi érintkezés nélküli edzésekbe kezd, s remélhetőleg hamar visszaállhat majd a csapatába.

Augusztusban – amikor már a bajnokság őszi idényére való felkészülés zajlik – a fejsérülést szenvedett Sesumra újabb – az orvosok ígérete szerint az elsőnél könnyebb, lényegében ambuláns beavatkozást jelentő – operáció vár: kiveszik arcából a csonttörés miatt korábban betett implantátumokat.

Február 8-án, a hajnali órákban egy veszprémi bárban halálosan megsebesítették a román Marian Cozmát, további két Veszprém-játékos pedig – a kapus horvát Ivan Pesic és az irányító Zsarko Sesum – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Kitüntették Vilovszkit

A MKB Veszprém-Tatabánya-Carbonex (39-26) bajnoki mérkőzés előtt Debreczenyi János veszprémi polgármester életmentő kitüntetést adott át Uros Vilovszkinak, a klub szerb légiósának.

Amint a kézilabda.com írta: a február 8-i gyilkosságnál Vilovski is a Patrióta lokálban tartózkodott, amikor a brutális támadás érte a játékosokat. A tanúk elmondása szerint azon az éjszakán olyan hőstettet vitt véghez, amelyre nagyon kevesen képesek.

Előbb elállta a támadók útját a lépcsőn, így megakadályozta, hogy a Cozma segítségére sietők testi épségében további károkat tegyenek. Majd amikor már nem bírta a nyomást, magára hívta a támadók figyelmét, és elcsalta őket. Miután lerázta a bandát, visszatért a lokálhoz, a megszúrt Ivan Pesic testét a veséjénél elszorította, csökkentve ezzel a vérzést, majd vállára kapva a kórházig szaladt a kétméteres kapussal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik