Élet-Stílus

Bécsben bálozik az egyik született feleség

Az évek óta változatlan nyitótánc helyett új koreográfiával készül a Bécsi Operabál százhatvan első bálozója. A rangos társasági esemény egyik sztárvendége a Született feleségek Edie-je lesz.

A százhatvan első bálozó Ausztria mellett Amerikából, Japánból, Olaszországból, Malajziából, Oroszországból és Németországból érkezett, és csak néhány napjuk van rá, hogy begyakorolják a nyitótánc lépéseit. Az új koreográfiát két tánctanár állította össze, akik egyszerű de látványos formációkban gondolkodtak. A négyperces nyitótánc csúcspontja egy ősi szimbólum, az Élet Virága lesz, amely valcerbe megy át.

Orchidea és cseresznyevirág

Az osztrák főváros egyik legrangosabb társasági eseményét megnyitó „Alles Walzer” egyébként február 19-én, csütörtökön hangzik majd el a Bécsi Operaházban. A dekoráció idén „tipikus bécsi” lesz, amelyhez 20-25 ezer pasztellszínű rózsát és 15 ezer orchideát, tulipánt, barack- és cseresznyevirágot használnak fel. Az előterekben száz 2,5 méteres virágzó orgonabokor idézi majd meg a sétányok hangulatát, míg a bálteremnek homok- és orgonalila virágok kölcsönöznek finom, ugyanakkor elegáns hangulatot.

(forrás: Compress)

Igazi élmény az első bálozóknak (forrás: Compress)

Jóval harsányabb dizájnja lesz a dohányzóhelyiségként kijelölt két teremnek, a Haydn-Esterhazy-Weinbarnak és a Quinquin-Davidoff-Lounge-nak, amelyet a padlótól a plafonig – a zongora mintájára – fekete-fehér drapériákkal vonnak majd be. Ugyanezt a koncepciót követi a bár és a DJ-pult is, de még az étlapon is lesz fekete-fehér snackvariáció.

Lila Akácból Bécsbe

A Bécsi Operabálra ötezer-ötszáz résztvevőt várnak. A sztárvendégeivel minden évben nagy sajtóvisszhangot keltő építési vállalkozó, Richard Lugner és felesége idén a Született feleségek című sorozatból Edie Brittként ismert Nicollette Sheridannal osztja meg a páholyát.

Természetesen az idei Operabál sem mentes az apró bosszúságoktól. Richard Lugner azzal fenyegetőzik, hogy most vesz részt utoljára a bálon, ha jövőre nem kap az első emeleten páholyt. Saját elmondása szerint idén azért rakták a „padlásra“, mert Heinz Fischer szövetségi kancellár arra panaszkodott, hogy vendégei nem jutnak be hozzá a Lugner-páholy előtt tanyázó sok újságíró miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik