Élet-Stílus

Eduardo két góllal tért vissza – videó

A súlyos sérülés, hosszú kihagyás után visszatérő Eduardo da Silva két gólt szerzett az Arsenal Cardiff City elleni, 4-0-ra megnyert FA-kupa-mérkőzésén.

A brazil származású horvát válogatott támadó az első meccsét játszotta az „ágyúsok” első csapatában azóta, hogy 2008. február 23-án, a Birmingham elleni Premier League-találkozón horrorisztikus sérülést, lábszár- és nyílt bokatörést szenvedett.

A pályafutásának folytatása is komoly veszélybe került,
végül 51 hetet kellett kihagynia. A visszatérése ugyanakkor álomszerűen, parádésan sikerült, hiszen kiválóan futballozott és két gólt is szerzett a Cardiff City elleni FA-kupa-mérkőzésen.


Újra a csatárnak tapsolnak (MTI/EPA)

Újra a csatárnak tapsolnak (MTI/EPA)

A walesi együttes – amelyben Gyepes Gábor nem lépett pályára hétfő este – az első, hazai pályán megvívott negyedik körös kupameccsen gól nélküli döntetlenre végzett az esélyesebb Arsenallal szemben, ám a megismételt találkozón, Londonban már alárendelt szerepet játszott, a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhetett volna Arsene Wenger alakulata.

Eduardo közeli fejesével szerezte meg a vezetést az Arsenal, majd egy szöglet után Nicklas Bendtner bólintott góltérően. A második félidőben Eduardo büntetőből növelte az előnyt, majd a 4-0-ás végeredményt Robin Van Persie állította be, a nagy visszatérőt váltó holland csatár 12 méterről lőtt a bal alsóba.

A kiütéses győzelem kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a londoniak bár hosszú ideje veretlenek, a hétfő esti fellépésüket megelőző négy mérkőzésükön mindössze egyszer tudtak a kapuba találni… Az Arsenal a következő körben Burnleyvel találkozik, majd amennyiben továbbjut, a Sheffield United-Hull City párharc győztesével kerül szembe a negyeddöntőben.


A nagy visszatérésről



Eduardo, a főszereplő:

„Ez volt az életem legjobb napja, különös érzés volt a kapuba találni. A góljaim után nem véletlenül csókoltam meg a jegygyűrűmet, hiszen a feleségem, a lányom és családom többi tagja végig mellettem volt, mindenben támogatott.”



Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere:

„Eduardo nagyszerűen játszott az első mérkőzésén.
Nehezen jutott el idáig, hiszen ilyen hosszú kihagyásnál nagyon nehéz türelmesnek lenni, kivárni, miközben minden nap látta a többieket futballozni. Sok csalódáson kellett keresztülmennie, de ez már a múlté. Nagy segítségünkre lehet, mert értelmes és roppant tehetséges futballista.”

Nicklas Bendtner, az Arsenal dán támadója:

„Mindannyian nagyon vártunk, hogy újra köztünk legyen, az pedig egyenesen bámulatos, hogy így, két góllal tért vissza.”


Mi újság, Martin Taylor?



A súlyos sérülést okozó, „lábtörő” Martin Taylor – aki ezért hárommeccses eltiltást kapott – jelenleg is a Birmingham City futballistája, viszont csapat kiesett a Premier League-ből, a másodosztályban szerepel. A 29 esztendős védő – aki több esetben is bocsánatot kért Eduardótól – tanult az esetből, a pályán visszafogottabb. Ezt bizonyítja, hogy a szezonban lejátszott húsz meccsén mindössze két sárga lapot kapott.



FA-kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzés:



Arsenal-Cardiff City 4-0 (2-0)


Gól: Eduardo (20., 60., a második 11-esből), Bendtner (33.), Van Persie (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik