Élet-Stílus

Képtelen nyerni Szávay Ágnes

Továbbra is várni kell Szávay Ágnes idei első győzelmére a WTA-sorozatban: a magyar játékos a dubaji, kétmillió dollár összdíjazású viadal nyitófordulójában, hétfőn három szettben kikapott a francia Camille Pintől, s ezzel nem jutott be a legjobb 32 közé.

A legfrissebb világranglistán 29. Szávay – a viadal honlapja szerint – fantasztikusan kezdte a mérkőzést, a két évvel ez előtti önmagát idézve villámgyorsan előnybe került. Kétszer is brékelte a rangsorban 104., szerencsés vesztesként főtáblára került riválisát, és alig több mint fél óra alatt megnyerte az első szettet. A magyar játékos első szerváit 85 százalékban hozta, ami kimagasló eredmény ezen a szinten.

A folytatásban viszont érthetetlen okokból, összezuhant az edzőjétől nemrég megváló Szávay. Pontatlanul játszott, sorozatban ütötte a kettős hibákat, és simán 6:2-re elbukta a második felvonást.

Továbbra sem megy a játék (MTI/EPA)

Továbbra sem megy a játék (MTI/EPA)

A döntő játszmában az első szervagémjét még hozta a magyar , utána viszont 4:1-re meglépett Pin. Szávay még egyszer megpróbált közelebb férkőzni, de Pin már nem adta ki az előnyt a kezéből, végül 1 óra 37 perc alatt harcolta ki a továbbjutást.

A két játékos korábban egyszer találkozott egymással, a hétfői összecsapás után a francia immár 2-0-ra vezet.

Dubai, női torna, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Pin (francia)-Szávay 2:6, 6:2, 6:3
U. Radwanska (lengyel)-A. Radwanska (lengyel, 9.) 6:4, 6:3
Bartoli (francia, 11.)-Szugijama (japán) 6:0, 4:6, 7:6
Cibulkova (szlovák, 12.)-Cirstea (román) 6:4, 6:2
Morita (japán)-Csakvetadze (orosz, 15.) 7:5, 6:2

jövőre ejthetik a tornát

Elképzelhető, hogy a női teniszezők profi viadalait szervező WTA a következő idényben nem rendezi meg a dubaji tornát, mivel a héten zajló küzdelmekbe nem kapcsolódhatott be az izraeli Shahar Peer, aki nem kapott beutazási vízumot az Egyesült Arab Emírségekbe. “A sportot és a politikát nem szabad összekeverni” – nyilatkozta Larry Scott, a WTA ügyvezető-igazgatója. Az izraeli versenyző hétfőn már pályára lépett volna a kétmillió dollár összdíjazású versenyen, amelyen Szávay Ágnes az első körben búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik