Élet-Stílus

Az Inter félig már bajnok (videó)

A listavezető Inter nyerte a vasárnap esti milánói derbit az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, és ezzel nagy lépést tett az újabb bajnoki cím felé, míg a vesztes fél, a 11 pontos hátrányba került AC Milan letehet a scudettóról...

Noha a Kaká nélkül felálló (a sérüléssel bajlódó brazil karmester nagyon hiányzott…) az AC Milan dajkálta többet a labdát a milánói csúcstalálkozón, a kapura az Inter volt veszélyesebb, olyannyira, hogy az első félidőben két gólos előnybe került.

Inter-AC Milan 2-1

Más kérdés, hogy a kék-feketék első találata minden volt, csak éppen szabályos nem, tekintve, hogy Maicon jobboldali beadása után Adriano a jobb karjával terelte a labdát a hálóba.

A derbin ismét kiderült, a Milan védelme öreg és lassú, ráadásul Kaha Kaladze elképesztően sokat hibázott, a második Inter-gól előtt őt fejelte le Zlatan Ibrahimovic, majd jött Dejan Sztankovics, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidő elején az Inter akár ki is üthette volna a városi riválist, annyi helyzete volt, de ezeket kivétel nélkül elpuskázta. Adriano ordító ziccerben lőtt a jobb kapufa mellé, Ibrahimovic lövésénél pedig Christian Abbiati védett bravúrral, majd a szöglet után Adriano célzott pontatlanul félfordulatból.

Sztankovics gólja három pontot ért (MTI/EPA)

Sztankovics gólja három pontot ért (MTI/EPA)

A második játékrész második felében, Filippo Inzaghi beállásával (a veterán olasz csatár a megsérült David Beckhamet váltotta) megélénkült az AC Milan támadójátéka, és egy formás támadás végén (Ronaldinho, Marek Jankulovski volt a labda útja) a középen üresen felejtett Alexandre Pato közelről szépített.

Izgalmasan alakult a hajrá, Inzaghi lőtt egy lesgólt, de a végén is egyenlíthetett volna, csakhogy lapos lövését Julio César lábbal védte. Győzelmével az Inter kilenc ponttal előzi meg a második Juventust, míg a Milan hátránya szinte már 11 pont.

„Hosszú még az út a bajnoki címig, tehát még nem mondhatjuk ki azt, hogy nyertünk. Bár az is igaz, ha kicsúszna a kezünkből a scudatto, azért csak is magunkat hibáztathatjuk” – magyarázta a meccs végén José Mourinho, az Inter portugál vezetőedzője.

Mourinho elégedett lehet (MTI/EPA)

Mourinho elégedett lehet (MTI/EPA)

Kollégája, Carlo Ancelotti szerint jól játszott a csapata, és úgy véli, a bírói hiba, ami az Inter vezetését eredményezte, döntő volt. „Nem tudom, a kezezés szándékos volt vagy sem, de az biztos, hogy rányomta a bélyegét a mérkőzésre az, hogy ebből gól született” – mondta Ancelotti, aki elismerte, a bajnoki cím elérhetetlenül messze került a csapatától, s folytatással kapcsolatban annyit mondott: „megpróbálunk talpra állni”.

Serie A, 24. forduló:


Inter-AC Milan 2-1 (2-0)

Milánó, San Siro, 80 018 néző. V.: Rosetti
Gól: Adriano (28.), Stankovic (42.), ill. Pato (70.)

Inter: Júlio César – Maicon, Samuel, Chivu, Santon – J. Zanetti, Cambiasso, Muntari (Maxwell, 88.) – D. Sztankovics (Burdisso, 84.) – Ibrahimovic, Adriano (Vieira, 80.)

AC Milan: Abbiati – Zambrotta, Maldini, Kaladze (Senderos, 77.), Jankulovski – Beckham (F. Inzaghi, 57.), Pirlo, Ambrosini – Seedorf, Ronaldinho – Pato

Korábbi eredmények:

Atalanta-AS Roma 3-0
Cagliari-Lecce 2-0
Chievo-Catania 1-1
Genoa-Fiorentina 3-3
Juventus-Sampdoria 1-1
Reggina-Palermo 0-0
Siena-Udinese 1-1
Napoli-Bologna 1-1
Lazio-Torino 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik