Élet-Stílus

Ellopták Armstrong versenykerékpárját

Ellopták Lance Armstrong mintegy tízmillió dollárt kóstáló időfutam-kerékpárját a kaliforniai körversenyen. A becsületes megtalálónak jutalmat ajánlottak fel.

A hétszeres Tour de France-győztes, idén visszaért Lance Armstrong az eltulajdonított, 10 ezer dollárt érő géppel lett tizedik a szombati prológon. Az Asztana kamionjából ezen kívül három klubtársának, Janez Brajkovicnak, Steve Morabitónak és Jaroslav Popovicsnak a bringáit is elvitték ismeretlenek.

A csapat szerint Armstrong kerékpárja egyedi, nehéz vele elvegyülni, könnyen felismerhető. Az Asztana és az amerikai klasszis bízik abban, hogy visszakerül a gép, és a becsületes megtalálónak jutalmat ajánlottak fel – írta a cyclingnews.com.

Látta valaki?

Látta valaki?

Egy héten belül ez volt a második eset, hogy tolvajok
profi versenyzők „munkaeszközeit” lovasították meg.

A olaszországi Castagneto Carducciban edzőtáborozó Team Barloworldtől 21 méregdrága, forintban átszámolva több milliót érő kerékpárt loptak el ismeretlenek, miután felfeszítették a csapat otthonául szolgáló hotel raktárának lakatját.

Armstrong az ötödik, cancellara feladta

A kaliforniai körverseny vasárnapi 172 kilométeres, előáztatta szakaszán a spanyol Francisco Mancebo nyert nagy fölénnyel, így összetettben is az élre ugrott. A három és fél év kihagyás után hazájában először versenyző Armstrong az etapon tizedik lett, összetettben az ötödik.
A szombati prológon győztes olimpiai és világbajnok svájci Fabian Cancellara betegség miatt feladta a versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik