Élet-Stílus

Murray legyőzte Nadalt Rotterdamban

A brit Andy Murray nyerte a rotterdami férfi keménypályás tenisztornát, miután a vasárnapi fináléban három játszmában legyőzte a világelső spanyol Rafael Nadalt.

A skót Andy Murray-t kevésbé zavarta bokasérülése, mint a világelső spanyol Rafael Nadalt a fájós jobb térde: utóbbi a második szettben ápolást is kért, s bár a folytatásban nem tudott teljes erőbedobással küzdeni, a meccset nem adta fel – ugyanakkor elveszítette, 1 óra 54 perc alatt 6:3, 4:6, 6:0-ra.

A két játékosnak ez volt a hetedik mérkőzése ATP-tornán, s a világranglistán negyedik skót teniszező most 5-2-re szépített.

Murray 10. tornagyőzelmét aratta (MTI/EPA)

Murray 10. tornagyőzelmét aratta (MTI/EPA)

A 21 éves Andy Murray 277 ezer eurót kapott idei második, pályafutását tekintve pedig 10. tornagyőzelméért, az Australian Open-győztes Nadalnak egyelőre várnia kell a 33.-ra.

„Sajnálom Rafát, tudom, hogy sérült lábbal teniszezett, ugyanakkor ez is azt mutatja, hogy milyen jó játékos, hiszen egy lábbal is nagyon megnehezítette a dolgomat” – így Murray.

Rotterdam, férfi torna, döntő:
Murray (brit, 2.)-Nadal (spanyol, 1.) 6:3, 4:6, 6:0

Párizs, női torna, döntő:
Mauresmo (francia, 8.)-Gyementyjeva (orosz, 3.) 7:6, 2:6, 6:4

mauresmo két év után nyert újra tornát

A hazai közönség előtt szereplő Amélie Mauresmo nyerte a 700 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben három játszmában győzött az orosz Jelena Gyementyjeva ellen.

A volt világelső Mauresmo, aki 2001 és 2006 után harmadszor diadalmaskodott a párizsi viadalon, pályafutása 25. WTA-tornagyőzelmét aratta egyesben. A 29 esztendős francia teniszező utoljára két éve tudott tornát nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik