Élet-Stílus

Két góllal nyert a Cozmáért is hajtó MKB Veszprém

Az egy héttel ezelőtti szörnyű tragédia utáni első mérkőzésén, a meggyilkolt Marian Cozmáért is hajtó MKB Veszprém 28-26-ra nyert a vendég spanyol Ademar León ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. A női BL-ben a Győr négy góllal verte a montenegrói Buducnost Podgoricát.

Méltóságteljes megemlékezés után következett a mérkőzés, amelyen a Veszprémnek mindenképpen fontos volt győznie ahhoz, hogy maradjon esélye a negyeddöntőbe kerüléshez.

Az MKB a középdöntőbe két pontot hozott, de úgy, hogy az összevetésben rosszabbul állt, mint a német Flensburg-Handewitt, ráadásul vasárnapi ellenfele, a León egy-egy három ponttal érkezett a Bajnokok Ligája eme szakaszába.

Eleinte felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott élni emberelőnyével. A barátság nem tartott sokáig, a 11. percben Perics kapus és Sarmiento kis híján ölre ment ütközésük után.

Eklemovics remekül irányított, emellett nagy gólokat lőtt, a védőfal pedig jól sáncolt, így a 20. percben 11-7-re vezettek a hazaiak. Ekkor jöttek a szokásos cserék, a spanyoloknál pedig időkérés következett az akadozó támadásvezetés miatt.

Később a veszprémi játékmester külön őrzőt kapott, ennek nyomán megtorpant a Veszprém, Mocsai Lajos vezetőedző időkéréssel próbálta javítani a helyzeten. Az Ademar sorozatban négy gólt szerzett, és ezzel a szünetre feljött egy gólra.


GALÉRIA

GALÉRIA

A fordulás után jött az egyenlítés is, majd Ilyés kiállításakor a fordított a vendégcsapat (39. perc: 17-18). Gödörben volt a magyar bajnok, ám még így is sportszerű maradt. Az egyik lövés után nem tudták a cseh bírók, hogy kiről ment ki a labda, de Perics jelezte: róla pattant oldalra, így támadhat a León.

Perez új lendületet adott a többieknek, aztán jött az elmaradhatatlan hát mögött dobott Gál-gól és a légtérbe fújt puszi. A kiállított Bicanic még egy nézővel is összeveszett, majd követte őt Carou. A kettős fórban 23-20-ra módosult az állás.

A León jól védő kapusa miatt nem lehetett megnyugodni; a hajrá izgalmasan alakult. Az 57. percben, 27-24-nél időt kértek a spanyolok, de csak szorossá tudták tenni a meccset, a pontszerzés nem sikerült nekik…

A lefújás után Marian Cozma nevét skandálta a hatezres publikum, melyet valamennyi pályára lépő és könnyeivel küszködő játékos megtapsolt.

A Veszprém jövő vasárnap Montpellier-ben lép pályára.
A kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Nyilatkozat

„Most megtudtuk, hogy ezek a játékosok igazi hősök. Társuk elvesztése után volt tartásuk, így felülmúltuk a spanyol Ademar Leónt. A mai győzelmet Mariannak ajánljuk”

Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 1. forduló:

MKB Veszprém – Ademar León (spanyol) 28-26 (14-13)

—-Hibátlan a Győr—-

Továbbra is százszázalékos a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, miután a második fordulóban, vasárnap délután nyert a vendég montenegrói Podgorica ellen.

Mindkét csapat győzött az első fordulóban, így egy újabb siker sokat ért. Remekül kezdett Zsiga Gyula és Kindl Gabriella montenegrói alakulata, és egészen a 16. percig vezetett.

Ezt követően azonban az ETO pillanatai következtek, ennek nyomán a hazai csapat elhúzott 13-9-re. A fiatal vendégek nem adták meg magukat, és még a szünet előtt felzárkóztak.

Győrben is Cozmára emlékeztek (MTI)

Győrben is Cozmára emlékeztek (MTI)

A második félidőben végig együtt haladt a két gárda, két gólnál sokáig nem volt nagyobb a különbség. Görbicz aztán hihetetlen tartalékokat mozgósított, és Tomori is ellenállhatatlanul törte át a védőfalat. Az utolsó perceket jobban bírta a céltudatos
magyar csapat, így begyűjtötte a fontos két pontot.

A magyar együttes a jövő szombaton a román Valcea otthonában lép pályára a csoport rangadóján.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC-Podgorica (montenegrói) 31-27 (15-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik