Élet-Stílus

Priskin gólt lőtt a Chelsea-nek

A magyar támadó vezetést szerzett a másodosztályú Watfordnak az FA-kupa nyolcaddöntőjében, de Nicolas Anelka negyedóra alatt lőtt mesterhármasával megfordította a találkozót. Gera Zoltán és Halmosi Péter élvonalbeli csapatainak újráznia kell.

Öt mérkőzést játszottak szombaton a legrégibb labdarúgó kupasorozat nyolcaddöntőjében. Az első négy összecsapás nem dőlt el, mivel a csapatok döntetlenre végeztek.

Gera Zoltán csapatának, a Fulhamnek újráznia kell, azok után, hogy a másodosztályú Swansea-val 1-1-es döntetlent játszott. A magyar válogatott középpályás végig a pályán volt. A Hull Citynek is meg kell küzdenie a nyolc közé jutásért, miután ugyancsak 1-1-es döntetlent ért el a másodosztályú Sheffield United otthonában. A vendégeknél Halmosi Péter nem kapott játéklehetőséget.

A hétfőtől Chelsea-tréner Guus Hiddink is látta Priskin gólját (MTI/EPA)

A hétfőtől Chelsea-tréner Guus Hiddink is látta Priskin gólját (MTI/EPA)

A Watford-Chelsea-összecsapás is sokáig döntetlenre állt, ám ekkor érkezett Priskin Tamás… De ne rohanjunk ennyire előre! A londoniak először játszottak a hét elején menesztett Luiz Felipe Scolari nélkül, az eddigi másodedző, Ray Wilkins irányított a kispadról. Nem is rosszul hiszen az első félidőben futószalagon dolgozta ki a helyzeteket a Chelsea – csak a góllövés nem ment.

A szünet után is egykapuzott a vendégcsapat, egészen a 65. percig, amikor az éppen becserélt Priskin első labdaérintéséből gólt szerzett: a bal szélen kiugró magyar támadó higgadtan emelte át a kapujából kirontó Petr Cechet.

Nem sokáig örülhetett a Vicarage Road közönsége, hiszen a bekapott gól után beindult Nicolas Anelka. A francia támadó 16 perc alatt hármat is berámolt a Watfordnak, és így a Chelsea – elsőként – a sorozat negyeddöntőjébe jutott.

FA Kupa, nyolcaddöntő:
Watford (II.)-Chelsea 1-3
Blackburn Rovers-Coventry City (II.) 2-2
Sheffield United (II.)-Hull City 1-1
West Ham United-Middlesbrough 1-1
Swansea (II. osztályú)-Fulham 1-1

Vasárnap:
Everton-Aston Villa 15:30 ó
Derby County (II.)-Manchester United 17:30 ó

Hétfő, 4. forduló, újrajátszás:
Arsenal-Cardiff City (II.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik