Élet-Stílus

Nagy verést kapott a Hoffenheim

A listavezető újonc hazai pályán három góllal kikapott a Bayer Leverkusentől a német bajnokságban, így a Hertha-Bayern-összecsapás győztese állhat a tabella élére 20. forduló végén.

Az újonc Hoffenheim ősszel nagy verést (5-2) kapott a Leverkusen otthonában, és most hazai pályán sem járt sokkal jobban Ralf Rangnick csapata. A vendégek azonnal nekiestek a listavezetőnek, és Helmes három perc elteltével megszerezte a vezetést. A német válogatott támadó Renato Augusto visszagurított labdáját vágta a léc alá.

A Hoffenheim a bekapott gól ellenére bátran ment előre, de a védelme ezen az estén nagyon gyengén muzsikált: a 12. percben Nilsson a tizenhatoson belül csúszott el, a labda Helmeshez, majd Rolfeshez került, és ez utóbbi a kimozduló Hildebrand elől bekotorta a hálóba.

A két gyors gól után átvette az irányítást a Hoffenheim, és félóra elteltével tizenegyesből szépített. A szünetre azonban visszaállt a kétgólos vendégelőny, miután egy formás szabadrúgás-variáció után Helmes megszerezte második gólját.

A második félidőben is gyors gólt kapott a Hoffenheim: egy szöglet után Castro fejelte be a negyedik leverkuseni találatot. Ezzel végleg megtört az újonc ellenállása, a hátralévő 40 percben már nem szakadtak meg a csapatok, a hazai együttes csak a leverkuseni támadók bénázásának köszönheti, hogy nem lett nagyobb verés a vége.

Bundesliga, 20. forduló:


Hoffenheim-Bayer Leverkusen 1-4 (1-3)


Gól: Salihovic (31., 11-esből), illetve Helmes (3., 45+1.), Rolfes (12.), Castro (48.)

Szombati meccsek:

1. FC Köln-Karlsruhe SC 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 15:30
Hannover 96-VfB Stuttgart 15:30
Hertha BSC-Bayern München 15:30
VfL Bochum-Schalke 04 15:30
Werder Bremen-Borussia Mönchengladbach 15:30

Vasárnapi meccsek:

Borussia Dortmund-Energie Cottbus 17 ó
Hamburger SV-Arminia Bielefeld 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik