Élet-Stílus

Meglepő Szeged-bukta a KEK-ben

A remek második félidőt produkáló, hétgólos hátrányból felálló Dunaferr 33-29-re nyert a vendég Pick Szeged ellen a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A találkozó előtt gyászszünetet tartottak a múlt vasárnap meggyilkolt veszprémi Marian Cozmára, valamint a pénteken, szívroham következtében elhunyt Orosz Gyulára, a Dunaferr SE elnökére emlékezve.

A magyar szövetség most adta át azt a 230 ezer forintot, amelyet a januári magyar-szlovák vb-mérkőzés labdájáért ajánlottak fel árverésen. A befolyt összeget a négy éve autóbalesetben meghalt Kulcsár Anita szülőhelyén, Szerencsen működő Rákóczi Zsigmond Iskolasegítő Alapítvány kapta meg. Az alapítvány kuratóriumának elnöke a volt dunaferres játékos édesanyja.

Esélyeshez méltóan kezdtek a vendégek, elhúztak 7-4-re. A Tisza-partiak román légiósa, Valentin Ghionea góljainál az ég felé mutatott, így ajánlva találatait megölt barátjának, Cozmának.

Dunaújvárosban is Cozmára emlékeztek (MTI)

Dunaújvárosban is Cozmára emlékeztek (MTI)

A különbség nőtt, mert sokkal hatékonyabban védekezett a Bajnokok Ligájából a KEK-be átkerült Szeged. A szünet előtt kettős emberelőnyben büntetőt rontottak a dunaújvárosiak, így esélyük sem volt a felzárkózásra.

A fordulást követően állandósult a vendégek előnye (35. perc: 18-25), a hazaiak pedig sokat cserélgettek, hogy megtalálják az ütőképes sort. Úgy tűnt, ez sikerült, amikor sorozatban négyszer voltak eredményesek és feljöttek 25-22-re. Az elkényelmesedő Szeged ekkor már nem igazán találta a ritmust, és az utolsó tíz percben kemény csata alakult ki a győzelemért.

Az 54. percben létszámfölényben egyenlítettek a hazaiak (28-28), aztán fordítottak. Főleg a rutinos – éppen Szegedről igazolt – Bajusz volt elemében. Az utolsó bő negyedórát 15-4-re nyerte a Dunaferr, és ezzel a végső siker is a hazaiaké lett.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Szegeden.

Férfi KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr – Pick Szeged 33-29 (13-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik