Élet-Stílus

Sorsdöntő lesz a milánói derbi

Sorsdöntő lehet a vasárnapi milánói rangadó. Luigi Simoni korábbi Inter-edző amondó, ha a kék-feketék nyernek, máris zsebre tehetik az újabb bajnoki címet.

Luigi Simoni a bajnoki címről is dönthet a milánói derbi. „Ha az Inter nyer, máris zsebre vághatja a bajnoki címet” – állítja a milánói kék-feketék korábbi edzője. Ehhez hozzátette: értelemszerűen vereség esetén a Milan számára elúszna a scudetto, s így Carlo Ancelotti állása veszélybe kerülhet…

Azt, hogy ez így lesz, vagy sem, majd meglátjuk, az viszont bizonyos, hogy a szezon végén visszavonuló Paolo Maldini utolsó derbijét játssza majd vasárnap este fél kilenctől.

„Arról álmodom, hogy nyerünk az utolsó derbimen, most csak ez számít. Ráadásul a győzelemmel versenyben maradhatunk a bajnoki címért” – így a 40 éves védő, aki eddig több mint 50-szer lépett pályára a milánói csúcson, és ezzel rekorder.

Maldini utoljára hangol az Inter ellen (MTI/EPA)

Maldini utoljára hangol az Inter ellen (MTI/EPA)

A piros-feketék első számú sztárja, Kaká vélhetően kihagyja lokálmeccset, miután nem jött rendbe a sérülése, olyannyira nem, hogy a brazil karmester csütörtökön még bicegett.

Daniele Bonera eltiltása miatt szintén csak szurkolhat, Alessandro Nesta viszont felépült, így ő ott lehet a pályán az AC Milanban, miként átellenben az eltiltását letöltő Adriano is.

Patrick Vieira feltehetően a padon kap majd helyet, míg Maicon sorsa még kérdéses, miután az Inter brazil védője combját fájlalja, emiatt ki is hagyta a pénteki tréningjét. Mario Balotellire eltiltása miatt nem számíthat José Mourinho vezetőedző.

Az éllovas Inter és a harmadik AC Milan jelenleg nyolc pont a különbség; a két csapat őszi meccsét Ronaldinho góljával a piros-feketék nyerték, 1-0-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik