Élet-Stílus

Aláírták a Mercedes gyárterületének adásvételi szerződését

A Mercedes új üzemének leendő igazgatója és a város polgármestere írta alá pénteken a beruházáshoz szükséges terület adásvételi szerződését Kecskeméten; a 441 hektáros terület nettó áron közel kilencmilliárd forintért cserélt gazdát.

A ceremónián a helyi önkormányzat képviseletében Zombor Gábor polgármester, valamint Michael Friess, a Mercedes projektvezetője látta el kézjegyével a dokumentumot, melynek előkészítése mintegy fél évet vett igénybe.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern tavaly júniusban jelentette be, hogy Magyarországot választja új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül, a cég elnökségének egyhangú döntése alapján a 800 millió eurós beruházással megvalósuló új üzemet Kecskeméten építik fel. A kecskeméti üzem a Daimler-Benz első kelet-európai gyára lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A tervek szerint a gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik és közvetlenül 2.500, illetve a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet jelent.

A gyártelep létesítése összefüggésben áll azzal, hogy a Mercedes-Benz kompakt autó modelljeinek a számát a jelenlegi kettőről négyre kívánja növelni. A Mercedes új generációs A-és B-osztályának járműveit gyártaná Kecskeméten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik