Élet-Stílus

Ribéry talán marad, de mi lesz Beckhammel?

Az amerikai profiliga (MLS) péntekig adott határidőt arra, hogy a Los Angeles Galaxy és az AC Milan megállapodjon David Beckham végleges szerződtetésének ügyében. Úgy tűnik, Franck Ribéry nem vált klubot, marad a Bayern Münchenben.

A korábban a Bayern elhagyásáról beszélő Franck Ribéryért sorban állnak az európai élklubok. Csábítja őt a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea és a Manchester City is (jóllehet, utóbbi nem topcsapat, viszont sok a pénze…), ám momentán úgy fest, a francia ász kitölti a bajorokkal 2011-ig kötött szerződését.

A 25 éves támadó, akit korábban a Liverpool és a Manchester United is szívesen látott volna, a Bildnek úgy nyilatkozott, hogy marad, ámbátor a brit The Sun bulvárlapnak nyilatkozva már nem fogalmazott ilyen egyértelműen. „Nem kell aggódni, nem hagyom el a Bundesligát. Szeretem a Bayernt, a szurkolóit is, és ők is kedvelnek engem” – mondta Franck Ribéry a német lapnak.

Franck Ribery most éppen nem akar távozni (MTI/EPA)

Franck Ribéry most éppen nem akar távozni (MTI/EPA)

A Sunnak pedig azt ecsetelte: „Ajánlatot kaptam a Real Madridtól, a Barcelonától, a Chelsea-től, valamint a Manchester Citytől, de nem akarok feltétlenül távozni…” Gyanítható, hogy a nyáron újfent napirendre kerül Ribéry esetleges átigazolása.

Egy másik ügy viszont már a végéhez közeledik. Az amerikai liga irányítói péntekig adtak határidőt arra, hogy a Los Angeles Galaxy és a Milan megegyezzen a március 8-ig Olaszországban kölcsönben futballozó David Beckham eladásának ügyében.

A labdarúgóval szerződésben álló Galaxy nem zárkózott el a transzfer elől, viszont az első, ötmillió eurós milánói ajánlatot visszautasította, mivel klubot tulajdonló AEG legalább 20 millió dollárt szeretne kapni sztárjáért.


A szíve szerint Milánóban folytatná (MTI/EPA)

A szíve szerint Milánóban folytatná (MTI/EPA)

Az amerikai profibajnokság vezetője az AEG-vezérhez, Tim Leiweke-hez intézett levelében azt írta: a liga csak akkor tudja támogatni a két klub közötti megegyezést, amennyiben az legkésőbb péntekig megszületik.

„Tizenharmadikáig tudnunk kell, megveszik-e David Beckhamet vagy sem” – fogalmazott Don Garber, az MLS első embere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik