Élet-Stílus

Ferguson tart a Barcától

Négy sorozatban versenyben van még a Manchester United együttese. A vörös ördögök skót trénere bejelentette, hogy idén a fő cél a címvédés a Bajnokok Ligájában. Két hét múlva a Ferguson szerint verhető Inter következik.

A Manchester United idén még négy sorozatban is talpon van: márciusban az angol Ligakupa döntőjében a Tottenhammel találkoznak, az FA-kupában az ötödik körben tartanak, a bajnokságot vezetik, és a Bajnokok Ligájában is ott vannak a legjobb 16 csapat között.

A csapat menedzsere a The Manchester Evening News-nak adott interjúban arról beszélt, hogy idén mindennél fontosabb a BL-siker. „Behozhatjuk a 18-szoros bajnok Liverpoolt, ha megnyerjük a bajnokságot, de nem ez az elsődleges célunk” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson.

Duplázásra készülnek a BL-ben (MTI/EPA)

Duplázásra készülnek a BL-ben (MTI/EPA)

„A BL-címét idáig egyetlen egy csapat sem védte meg, óriási szó lenne, ha ez elsőként nekünk sikerülne” – mondta a skót mester, akinek a legrangosabb európai kupasorozat következő körében az Internazionale ellen kell felkészítenie a csapatát.

„Az Inter egy nagyon erős ellenfél, de bízom abban, hogy nem lesznek ellenük problémáink. Ha idegenben betalálunk, akkor hazai pályán óriási esélyünk lesz arra, hogy kiharcoljuk a nyolc közé jutást” – így Ferguson. Ehhez azért persze lesz majd néhány szava az olasz bajnoknak, és a még Angliából ismert Jose Mourinhónak is.

„A Barcelonától sokkal inkább tartok. Ők szerepelnek a címlapokon, a csapat fantasztikusan játszik a bajnokságban. A katalánok lehetnek a legnagyobb ellenfeleink” – így Ferguson.

Már nem kell olyan sokat várni, hogy kiderüljön meddig juthat a MU, hiszen február második felében elkezdődik a BL. A manchesteriek február 24-én utaznak Milánóba, majd két héttel később az Old Traffordon fogadják Ibrahimovic-ékat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik