Élet-Stílus

Felébresztették a kómából Albrechtet

Felébresztették a mesterséges kómából csütörtökön Daniel Albrecht világbajnok svájci alpesi sízőt, aki egy kitzbüheli edzésen bukott hatalmasat három héttel ezelőtt.

Az Innsbruckban kezelt sportolónál múlt szombaton kezdték meg az általában három-négy napig tartó ébresztési folyamatot, ám hétfőn leállították, miután fertőzés támadta meg a versenyző tüdejét.

A klinika csütörtökön közleményben tudatta, hogy a 25 éves síelő állapota folyamatosan javult az elmúlt 24 órában, és már önállóan lélegzik.

A 2007-es vb-n szuperkombinációban győztes Albrecht a január 22-i tréningen a cél előtt, egy ugrató után a levegőben elvesztette az egyensúlyát, a hátára zuhant, s a baleset során koponya- és tüdősérüléseket szenvedett.

Nem tér vissza Kostelic

Nem indul a Val d’Isere-i alpesi sívilágbajnokságon a férfiak Világkupa-sorozatának összetett éllovasa, a horvát Ivica Kostelic, aki öt napja otthon kezelteti fájós hátát.

A 29 éves versenyző sérülése miatt kihagyta a múlt szerdai szuper-óriásműlesiklást, majd a szombati lesiklást is, és még szombaton Horvátországba utazott abban a reményben, hogy állapotának javulása után a vb második hetében – a pénteki óriásműlesiklásban és a vasárnapi műlesiklásban – még versenyezhet.

Mostanra azonban kiderült, hogy Kostelic nem tudja vállalni a szereplést és a horvát szövetség szóvivője szerint a folytatásban a Vk-sorozatra koncentrál, a február 21-22-i, sestriere-i viadalon már ott akar lenni.

A klasszis versenyző – a műlesiklás 2003-as világbajnoka – eredetileg mind az öt számban rajthoz állt volna a vb-n, február elsején elszenvedett sérülése azonban megakadályozta ebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik