Élet-Stílus

A jogtulajdonos is cáfolja a motoros Magyar GP törlését

Továbbra is a 2008 júliusában kötött szerződés van érvényben, azaz Magyarország az idei esztendőtől öt éven át gyorsaságimotoros-világbajnoki futamnak ad otthont - áll a sorozat jogtulajdonosának a közleményében.

Gemma Munoz, a Dorna cég kommunikációért felelős munkatársa szerdán rövid levélben reagált a távirati iroda keddi megkeresésére, melyben hangsúlyozza, hogy a magyar kormánnyal és a Balatonring Zrt.-vel kötött tavaly nyári megállapodás nem módosult. “Minden érintett fél a lehető legnagyobb erőfeszítéseket teszi jelenleg is azért, hogy a szeptemberi futamra sor kerülhessen” – zárul a közlemény.

Kedden előbb a motorcyclenews.com internetes oldal adott hírt arról, hogy kivitelezési nehézségek miatt valószínűleg elmarad az őszi futam, majd erre reagálva Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter is hasonló félelmét osztotta meg a kedd délelőtti kormányszóvivői tájékoztatón. A tárca vezetője délután már annak a reményének adott hangot, hogy a sajtóhír „kacsának bizonyul, és a beruházó rövid időn belül látható módon elkezdi a munkát a pályán”.

A pálya látványterve (balatonring.hirnezo.hu)

A pálya látványterve (balatonring.hirnezo.hu)

Kovács Bence János, a sávolyi motorospálya építésének előkészületeit és lebonyolítását végző spanyol Grupo Milton cég elnöke kedden elmondta, hogy tartják az előre meghatározott ütemet, nincsenek lemaradásban, amit vállaltak, betartják, a projekt jelenlegi állapotában ott tart, ahol szeretnék.

A motoros Magyar Nagydíj szeptember 20-i dátummal szerepel a versenynaptárban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik