Élet-Stílus

A hollywoodi ezüst uralja az Oscar-gálát

Hollywood Grace Kelly korszakát idézi vissza a vörös szőnyegre. A szürke, a platina és a fehér árnyalatai jelennek meg az idei Oscar-gála váll nélküli ruhakölteményeiben, amelyeket gyémánt ékszerek varázsolnak még elegánsabbá.

Az Oscar-ceremóniát szervező Amerikai Filmakadémia (AMPAS) hét tekintélyes divattervező modelljeit tette fel az Oscar honlapjára, lehetővé téve a látogatóknak, hogy február 10. és 17. között szavazataikkal döntsék el, melyik a kedvencük.

A divattervezők versenyén (Designer Challenge) indult sztártervezők – Alan de Rosario, Marianne Kooimans, Nicolas Putvinski, Robert Rodriguez, Kori George, Moire Conroy és Maria Pinto – az amerikai filmipar legnagyobb érdeklődéssel várt eseményén, a február 22-i Oscar-díjkiosztón szeretnék viszontlátni modelljeiket. Bár semmiféle instrukciót nem kaptak munkáik színvilágával kapcsolatban, Patty Fox, az Oscar-est divatkoordinátora szerint mégis a “hollywoodi ezüst” uralja érezhetően az idei trendet.

A tompa színskála nem a gazdasági recessziót jelzi, hiszen ez az est arra való, hogy mindenki fenségesen érezze magát – hangsúlyozta Fox. Visszafogottabb lesz az ékszerparádé is. Martin Katz Beverly Hills-i ékszerész legalábbis kisebb és kevésbé látványos gyémántkollekciókra számít.

Sok divattervező – köztük del Rosario, Putvinski és Rodriguez – elismerte, hogy új kreációikat a régi hollywoodi sztárok megjelenése ihlette. Rodriguez görögös hófehér selyemdrapériáját például kifejezetten Grace Kelly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik