Élet-Stílus

Benajun gólja döntött Tel-Avivban

Hiába játszott végig mezőnyfölényben a magyar labdarúgó-válogatott, az izraeliek három helyzetükből egy gólt szereztek. Támadásban túl körülményes és pontatlan volt Koeman csapata, amelynek a küszöbön álló világbajnoki selejtezőkön többet kell nyújtania.

Nem esett az eső Tel Avivban, de a házigazdák érthetetlen okokból alaposan fellocsolták a pályát. A csúszós talajon az első félidőben nem volt folyamatos játék. A magyar válogatott többnyire távolról próbálkozott, Hajnal, Huszti és Dzsudzsák bátran tüzelt, de a kaput is csak ritkán sikerült eltalálni.

Az első fél órában a holland bajnokságban legutóbb mesterhármast szerző Dzsudzsák volt a legaktívabb: a 33. percben kiszorított helyzetből lőtt, de Avat könnyedén ölelte magához a labdát.

Az izraeliek sokáig semmit nem mutattak támadásban, majd a 40. percben kihagyták a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét. Benajun kavarta meg a jobb szélen Bodort, középre passzolt, a labda Szélesi lábáról felpattant, de Kolautti elképesztő helyzetben, egy méterről az üres kapu fölé fejelt.

Dzsudzsák sokat próbálkozott, de a lövései nem voltak elég pontosak (Galéria)

Dzsudzsák sokat próbálkozott, de a lövései nem voltak elég pontosak (Galéria)

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a mieinknél volt többet a labda, de a magyar játékosok az utolsó passzt rendre elrontották. A szünetben Koeman meglepetésre nem cserélt.

A fordulás után az addig stabil Juhász hibázott a tizenhatos előterében, majd az utolsó pillanatban, még a vonal előtt felvágta a kiugró izraeli támadót. Az Anderlecht védője megúszta egy sárgával, Tuama 17 méterről elvégzett szabadrúgását pedig Fülöp nagy bravúrral tolta szögletre.

Nem sokkal később a bátortalanul és sok hibával futballozó Gera lövésébe ért bele kézzel Dedi Ben Dajan, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy nem szándékosan.

A mezőnyfölény ellenére magyar helyzetek a továbbiakban is csak elvétve akadtak. A 72. percben egy rögzített helyzet után, Juhász fejelt éles szögből kapura, de a félidőben becserélt izraeli kapus a helyén volt.

A másik oldalon negyedórával a lefújás előtt nem volt szerencséje Fülöp Mártonnak, és a Liverpoolban futballozó Benajun megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát. A rendkívülien technikás izraeli játékosok kipasszolták a magyar védelmet, a bal oldalról középre tett labdát Golan lőtte kapura, ráadásul Benajun még közvetlen közelről beleszúrt, így Fülöp már nem tudott hárítani.

A hátralevő időben Erwin Koeman a cserékkel mindent megpróbált – Szalai Ádám első válogatottságát ünnepelhette -, de egyenlíteni már nem sikerült.

Tel Aviv, Ramat Gan Stadion,barátságos mérkőzés:
Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)
Gól: Josszi Benajun (77.)

Izrael:
Dudu Avat (Nir Davidovics, a szünetben) – Joav Zsiv, Dekel Kejnan, Tal Ben Haim, Dedi Ben Dajan – Josszi Benajun (Biram Kijal, 90.), Gal Alberman, Mose Ohajon (Klemi Saban, a szünetben), Szalim Tuama (Maor Buzaglo, 60.) – Omer Golan, Roberto Kolautti (Ben Sahar, a szünetben)

Magyarország:
Fülöp Márton – Szélesi Zoltán (Szalai Ádám, 84.), Juhász Roland (Tímár Krisztián, 75.), Vanczák Vilmos, Bodor Boldizsár (Halmosi Péter, 84.) – Vadócz Krisztián (Tóth Balázs, 65.)- Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs (Rudolf Gergely, 70.) – Torghelle Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik