Élet-Stílus

Sárdobálásba fogott Scolari ügynöke

Luiz Felipe Scolari sajnálja, hogy kirúgták a Chelsea-től, de részletekbe egyelőre nem kíván bocsátkozni, ügynöke ugyanakkor már kevésbé volt visszafogott...

Luiz Felipe Scolari egyelőre nem bocsátkozik részletekbe a hétfői menesztését illetően, ám ígérete szerint hamarosan megosztja véleményét erről a nyilvánossággal. A brazil szakvezető,
aki nyáron „jól jövedelmező” hároméves szerződést kötött a Chelsea-vel, szerda reggel semmitmondó nyilatkozattal állt elő.

„Hálás vagyok azért, hogy a Chelsea-nél, az angol futballban dolgozhattam, értékes tapasztalatokat szereztem, és persze sajnálom, hogy az együttműködés nem tarthatott tovább.

– A csapatnak nagyon sok sikert kívánok a jövőben, remélem, hogy a bajnokságban, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is sikeresen szerepel majd” – így a 60 éves, edzőként vb-győztes Scolari, aki az angol lapok szerint nem kevés „bánatpénzt” tehet zsebre az egyoldalú szerződésbontás következményeként.

Luiz Felipe Scolari bukott edzőként távozik Londonból (MTI/EPA)

Luiz Felipe Scolari bukott edzőként távozik Londonból (MTI/EPA)

Scolari egyébként a csapat és az ügyvezető támogatását is élvezte, de Peter Kenyon sem tudta megmenteni az állását, miután „elfogyott a tulajdonos, Roman Abramovics türelme.”

Acaz Felleger, a Scolari ügynöke kevésbé volt olyan visszafogott, mint védence, amikor a történtekről kérdezték.
„Úgy tűnik, Abramovics hozta meg a döntést” – mondta az ügynök. Ehhez hozzátette: a vezetők nem engedték meg az edzőnek, hogy felfrissítse, fiatalítsa a keretet, és szerinte Scolari most ennek a döntésnek „itta meg a levét”.

„A Chelsea öreg csapat! Felipe fiatalítani akart, de akadályokba ütközött. Decót és Robinhót is szerette volna a keretben tudni, de csak előbbit igazolhatta le” – tette hozzá Felleger.

Az angol sajtó szenzációként tálalja a váltást, és az ügyben a nagy rivális Manchester United menedzserét is megszólította. Sir Alex Ferguson – aki amúgy kedveli Scolarit – kifejtette, a Chelsea-nél nagyok az elvárások, türelemből viszont igencsak kevés van a Stamford Bridge-en.

A skót sikeredző számára egyébként is visszatetsző, hogy egy rosszabbul sikerült hónap után máris váltásra került sor…

Bár a Chelsea mostanában tényleg nem villog, szerencsés esetben akár három trófeával is zárhatja a szezont. A bajnokságban ugyan hét pont a hátránya az éllovas MU-val szemben, de még nem kell letennie az aranyról (nem is tesz le…), s az FA-kupában, valamint a BL-ben is „befuthat” még.

A szigetországi lapok értesülései szerint négy edző esélyes arra, hogy elfoglalja Scolari árván maradt helyét. Két korábbi Chelsea-játékos, Gianfranco Zola (jelenleg West Ham) és Roberto Di Matteo (MK Dons) mellett az orosz szövetségi kapitány, a már korábban is csábított Guus Hiddink és a Barcelona „ex-főnöke”, Frank Rijkard is a jelöltek között van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik