Élet-Stílus

Doppingolt az amerikai hős

Alex Rodriguez, a világ legjobban kereső és egyik legjobb baseballjátékosa bevallotta, hogy 2001 és 2003 között doppingolt. Az ügyben Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is megszólalt, elszomorítónak tartja az esetet.

Alex Rodriguez, a New York Yankees híressége – aki az Egyesült Államokban igazi hősnek számít – egy hétfői televíziós interjúban elmondta, hogy akkor kezdett szteroidokat használni, amikor a Seattle Marinerstől a Texas Rangers csapatához került.
Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy 2003 óta tiszta.

A 33 éves – 10 év alatt 275 millió dollárt (!) kereső – játékos hangsúlyozta: a klubcseréje után úgy érezte óriási teher került rá, minden nap elvárták tőle a legmagasabb szintű teljesítményt, és bizonyítani akarta, hogy minden idők egyik legjobbja. „Nagyon fiatal voltam, hülye és naiv. Borzasztóan sajnálom…” – nyilatkozta Alex Rodriguez.

Doppingolt (MTI/EPA)

Doppingolt (MTI/EPA)

Rodriguez azt követően nyílt meg, hogy a Sport Illustrated című lap szombaton közölte: 2003-ban összesen 104 baseballos akadt fenn a doppingvizsgálaton, és az egyik éppen ő volt.

A lebukásnak egyébként semmilyen következménye nem volt, mert a tengerentúli profiligában csak az utóbbi néhány évben szigorodtak meg a doppingolással kapcsolatos büntetések.

Az ügy jelentőségét jelzi, hogy még Barack Obama is megszólalt. A baseballrajongó amerikai elnök elszomorítónak tartja az esetet, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy szerinte a baseballjátékosok többsége nem használ doppingszereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik