Élet-Stílus

Benítez: bajnok lesz vagy repül

A Liverpool csapata két győzelemmel kilábalt a januári hullámvölgyből, és tartja a lépést a tabella élére ugró Manchester Uniteddel. A klub tulajdonosa azonban elégedetlen, a trénernek mennie kell, ha a csapat nem nyer bajnokságot.

A Sunday Express értesülései szerint meg kell nyernie a Premier League-et Rafa Benítez csapatának, különben a szezon végén menesztik a spanyol szakembert. A Liverpool társtulajdonosa, az amerikai George Gillett egy szurkolói találkozón bírálta a vezetőedzőt.

„Néhány hete még a tabella élén állt a Liverpool, ám ekkor valaki az egyik legnagyobb riválist kezdte kritizálni a sajtóban. A csapat hirtelen elfelejtett focizni, és a visszaesett a tabellán” – panaszkodott Gillett. Nem nehéz rájönni, hogy az amerikai milliárdos Benítezre gondolt, még úgy is, hogy ezt nem akarta megerősíteni az újságíróknak.

Bajnokságot kell nyernie (MTI/EPA)

Bajnokságot kell nyernie (MTI/EPA)

A spanyol szakember néhány hete Sir Alex Fergusont támadta: a skót szakember véleménye szerint az állandó reklamálásaival befolyásolja a játékvezetőket. A tréner nyilatkozata előtt a Pool két ponttal vezette a tabellát, ám ezt követően visszaesett, és ideiglenesen a Chelsea is megelőzte. Jelenleg két pont a vörösök lemaradása a MU-val szemben, igaz a címvédő egy meccsel kevesebbet játszott.

Hosszabb ideje amúgy is feszült Gillett és Benítez viszonya: a társtulajdonos külön megtagadta, hogy a spanyol szakember feleljen egy személyben a klub igazolásaiért. Az amerikai üzletember annak sem örült, hogy a trénert kereső egyesületeknél állandóan szóba kerül Benítez neve.

Gillett ezért tárgyalt tavaly nyáron Jürgen Klinsmannal, a Bayern Münchenhez igazoló volt német szövetségi kapitánnyal. A hírek szerint akkor csak azért maradhatott Benítez, mert Gillett partnere kedveli a spanyolt. Gillett és Tom Hicks 2007-ban vásárolta meg a klubot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik