Élet-Stílus

Edzőváltás a Premier League-ben

A Portsmouth vezetősége a gyenge szereplés miatt hétfőn menesztette a csapat menedzserét és annak segítőjét, Tony Adamset, illetve John Metgodot.

Az Arsenal egykori klasszisa október 28-án állt munkába az FA-kupában címvédő Portsmouthnál, ám irányításával 16 mérkőzésen csak kétszer – utoljára november 30-án, a Blackburn ellen – nyert az együttes, amely így a húszcsapatos Premier League-ben a hetedikről visszacsúszott a 16. helyre.

A Pompey szombaton kétszer is vezetett a Liverpool ellen, ám a 92. percben kapott góllal mégis vereséget szenvedett. A klubvezetőknél ezzel betelt a pohár, hétfő délelőtt útilaput kötöttek az szakvezető és segítője, John Metgod talpára.

Elbocsátották (dailymail.co.uk)

Elbocsátották (dailymail.co.uk)

„Nehéz döntés volt, hiszen Tony keményen dolgozott azért, hogy formába hozza a csapatot” – olvasható Portsmouth közleményében. Ideiglenesen, megbízott menedzserként az eddig a klub utánpótlásánál dolgozó Paul Hart váltja Adamset, végső megoldásként pedig Alan Curbishley, illetve a korábban a Chelsea-nél dolgozó Avram Grant nevét emlegetik a brit lapok.

Tony Adams kiváló játékos volt, edzőként viszont – egyelőre – nem futott be komoly karriert. Korábbi csapatánál, a Wycombe Wanderersnél sem váltotta meg a világot: 53 meccséből csupán 12-öt nyert meg, miközben 20-szor kénytelen volt lenyelni a vereség keserű piruláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik