Élet-Stílus

Húszezer embert elbocsát a Nissan

A Nissan járműgyártó veszteséggel zárta a pénzügyi év harmadik negyedét, és közel egy évtized után várhatóan az egész évet is mínuszban fejezi be.

Ez arra készteti a harmadik legnagyobb japán járműipari céget, hogy megváljon 20 ezer dolgozójától. Globális szinten ez 8,5 százalékos munkaerő-leépítést jelent. A Nissan jelenleg 235 ezer embert foglakoztat a világon. A cég vezérigazgatója, Carlos Ghosn azt mondta, hogy lejtmenetben van a járműipar világszerte, és ez alól a Nissan sem kivétel.

A Nissan Motor Co. most azzal számol, hogy a március végén záródó pénzügyi évet 265 milliárd jen (2,9 milliárd dollár) mínusszal zárja. Kilenc éve nem volt példa arra, hogy a cég veszteséges évet hagyjon maga után.

Az október-december közötti pénzügyi harmadik negyedévben a vállalat nettó vesztesége 83,2 milliárd jen volt. Egy évvel korábban még 132,2 milliárd jen nyereségről számolt be.
A mostani volt az első veszteséges negyedév azóta, hogy a Nissan 2003 óta ismertet negyedéves adatokat.

figyelő Válságmelléklet

A Figyelő csütörtökön megjelenő lapszámában ismét válságmelléklettel jelentkezik. Az összeállításból megtudhatjuk, hogy mibe érdemes befektetni pénzünket válság idején.

A cég a december végéig tartó negyedévben 731 ezer járművet értékesített, ami 18,6 százalékos csökkenés éves szinten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik