Élet-Stílus

A magyar csapat negyedik lett Rigában

A negyedik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőn, miután vasárnap büntetőkkel 4-3-ra kikapott az ukrán csapattól.

Álmosan kezdett mindkét csapat, a tavaly áprilisi, szapporói kudarc után visszavágásban reménykedő ukránok nem estek neki a magyaroknak. Igazából nagy helyzet nélkül zárult az első harmad.

Nem úgy a folytatás! A 22. percben a támadó zónában elhozott buli után Ladányi passzolt Vas János elé, aki fonákkal, kapásból emelt a hálóba.

Miután sikerült kivédekezni Horváth kiállítását, a magyarok is létszámfölénybe kerültek, és a Palkovics-Ocskay kettős parádés összjátéka végén utóbbi pazar gólt lőtt.

Felpörögtek az ukránok, de közben fegyelmezetlenek is voltak, így esélyük sem volt a szépítésre.A záró harmadban keményen támadott a rivális, és végül az 52. percben tört meg a jég: Timcsenko közelről talált be, Szupernek esélye sem volt a hárításra. Három perccel később Materuhin lőtt kapásból nagy gólt.

Nem tört meg a magyar válogatott, hanem emberelőnyben Palkovics kilőtte a bal felső sarkot. Vas János egy rossz mozdulattal a nézőtérre emelte a korongot, és emiatt őt is kiállították. A fórból végül 1:16 perccel a vége előtt egyenlített az ukrán gárda. Jött a hirtelen halál, amiben nem esett gól, a büntetőpárbajt pedig az ukránok nyerték.

Jégkorong olimpiai selejtező, Riga
3. forduló:
Ukrajna-Magyarország 4-3
(0-0, 0-2, 3-1, 0-0, 1-0) – büntetőkkel
Gól: Timcsenko (52.), Materuhin (55.), Sahrajcsuk (59.-emberelőny) ill. Vas J. (22.), Ocskay (32.-ee.), Palkovics (58.-ee.)

Lettország-Olaszország 16:00

Pénteken játszották:
Olaszország-Magyarország 4-1
Lettország-Ukrajna 4-2
Csütörtökön játszották:
Lettország-Magyarország 7-3
Ukrajna-Olaszország 3-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik