Élet-Stílus

A Szeged a legjobb négy között

Az újvidéki 10-10-es döntetlen után a szombat esti, szegedi visszavágón a hazai gárda egy góllal nyert, így bejutott a férfi vízilabda LEN-kupa elődöntőjébe.

A szegedi sportuszoda népe az elején azt láthatta, hogy egy gyors vendéggól után a Kásás Zoltán irányította csongrádi együttes gyorsan fordított és meg sem állt 4-1-ig.

Csakhogy a szokásos betegség, vagyis hogy igen hamar képes leadni jelentős előnyt is a magyar gárda, megint előjött, mert a második játékrész közepére a Vojvodina utolérte a házigazdákat (4-4).

A nagyszünetre 5-4-es szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok, majd a harmadik nyolc percben előbb egyenlő lett az állás, aztán újfent a vendégeknél volt a vezetés (5-6). A Szeged játéka azonban nem bénult meg a kellemetlen fejleménytől: a hazai csapat előbb kiharcolta az egyenlítést, aztán 8-6-ra elhúzott.

Varga Tamás dob a szerb védelem gyűrűjében (MTI)

Varga Tamás kapura dob a szerb védelem gyűrűjében (MTI)

A negyedik negyed elején a lábujjtöréséből felépült kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás emberelőnyös találatával 9-6-ra alakult az állás.

Ám még nem volt vége, a harcos szerbek 9-8-ra felzárkóztak, s még bő három perc maradt is a meccsből. A zárószakasz azonban már csak izgalmakat hozott, további változást az eredményben nem, így nyert, s a LEN Kupa legjobb négy csapata közé jutott a Szeged.

A negyeddöntőben érdekelt másik magyar csapat, a Domino Honvéd vasárnap hazai környezetben 18 órától játszik az orosz Kazannyal. Az első mérkőzésen a budapesti alakulat idegenben 9-8-ra kapott ki.

Férfi LEN-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Szeged-Beton–Vojvodina (szerb) 9-8 (3-1, 2-3, 3-2, 1-2)
Magyar góldobók: Weszelovszky, Török, Varga T. 2-2, Mihajlo Korolija, Kuncz, Vejzagic 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik