Élet-Stílus

Nincs új éllovas a Bundesligában

A Hertha BSC maradt a második helyen a német labdarúgó-bajnokságban, miután nem sikerült legyőznie a kiesés ellen küzdő, hazai pályán fellépő Bielefeldet.

A berliniek – akik lábadozó Dárdai Pál nélkül léptek pályára a péntek esti bajnoki találkozón – győzelmük esetén a tabella
első helyére ugortak volna, megelőzve Hoffenheimet, de
hiába szerezték meg a vezetést, végül csak egy ponttal távoztak a kiesés ellen dacoló Arminia Bielefeld otthonából.

Az aktívan kezdő Hertha BSC mindjárt az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta: Andrej Voronyin kapott labdát a jobb oldalon, amelyet egy pattanás után a hosszú, azaz a jobb alsó sarokba lőtt. Később ugyanő a felsőlécet találta telibe.

Nem bírtak egymással (MTI/EPA)

Nem bírtak egymással (MTI/EPA)

Az Arminia Bielefeld az első félidő végén a szezonban 12. alkalommal eredményes Artur Wichniarek góljával egyenlített (a lengyel támadó Radim Kucera beadása után közelről a földre fejelte a labdát, amely onnan védhetetlenül a jobb felső sarokba vágódott), majd a szünet átvette az irányítást.Több helyzetet is kialakított a hazai csapat, de ezeket rendre elpuskázta, igaz, a hajrában a Hertha is megszerezhette volna a győztes gólt.

Az 1-1-es döntetlennel egyik csapat sem lépett előrébb: a Bielefeld – amely négy mérkőzés óta veretlen, sőt az egy héttel ezelőtti fordulóban legyőzte a Werdert – továbbra is a 14., míg a Hertha második helyen áll.

Bundesliga, 19. forduló:
Arminia Bielefeld-Hertha BSC 1-1 (1-1)
Gól: Wichniarek (40.), illetve Voronyin (13.)

Szombat:
Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart, 15:30
Eintracht Frankfurt-1. FC Köln, 15:30
Karlsruher SC-Hamburger SV, 15:30
Mönchengladbach-Hoffenheim, 15:30
Schalke 04-Werder Bremen, 15:30
VfL Wolfsburg-VfL Bochum, 15:30

Vasárnap:
Bayern München-Borussia Dortmund, 17:00
Energie Cottbus-Hannover 96, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik