Élet-Stílus

Beckham-ügy: több kenyeret, aztán cirkuszt

A Los Angeles Galaxy ügyvezetője, Tim Leiweke szerint unják már a David Beckham körüli felhajtást - az eleinte mindenféle megegyezéstől elzárkózó amerikaiak ugyanakkor egyre feljebb srófolnák az angol árát.

A Milan együttesébe valósággal berobbanó David Beckhamnek nem akarózik visszatérni a nagy lehetőségek hazájába, Olaszországban ragaszkodnának hozzá, míg az Egyesült Államokba visszavárják: őt, vagy az érte kapott, egyre hízó pénzösszeget.

Carlo Ancelotti milánói szakvezető az UEFA-kupába is nevezte a visszatérő formáját két góllal és két gólpasszal jelző szélsőt.

Az olaszok által csütörtök este felajánlott – júniusig érvényes – 2.5 millió euró hallatán viszont kuncogás volt a válasz kaliforniai részről.
„Ideje lenne abbahagyni a szórakozást, a cirkuszt. Nem vagyunk az állatkertben” – állította a Los Angeles Timesnak nyilatkozó Tim Leiweke, a Galaxy tulajdonosi jogait gyakorló AEG ügyvivője. „Kaptunk egy olyan ajánlatot, amelyet nem fogadhattunk el.”

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a Milan kész megduplázni korábbi tárgyalási alapját, ám az 5 millió euró, valamint az amerikaiak által – állítólag – kért 20 millió dollár között jókora szakadék tátong. Az óra viszont ketyeg, március 9-én lejár a kölcsönszerződés.

„Ha David szeretné Milánóban tölteni az idényt, s a Milan kész kompenzálni a lépés következtében klubunkat ért veszteségeket, akkor van miről tárgyalnunk. Megértjük a játékos óhaját. A világ egyik legnépszerűbb egyesületénél játszani nagyobb kihívás, mint visszatérni egy olyan csapathoz, amelyik az amerikai rájátszásba sem került be.”

Az ügylettől korábban elzárkózó Galaxy részéről ennél nyilvánvalóbb jelzésre aligha számíthatnak a lombardok. Adriano Galliani térfelén pattog a labda, a summa viszont egy kvázi 34 éves játékosért kissé eltúlzottnak tűnik még akkor is, ha a másodvirágzását élő Beckhamről van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik