Élet-Stílus

Újra megbénította a hó Angliát

Jelentős havazás okozott pénteken is komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket kellett lezárni, és a budapesti légi járatokat is törölték.

A hét eleje óta tartó, hullámokban érkező havazás ezúttal főleg Anglia délnyugati és déli részét sújtotta. A délnyugat-angliai Devon grófságban kétszáz autós rekedt több órára a hó fogságába, mivel egy emelkedő országúti szakaszon a járművek nem tudtak felkapaszkodni, és az összetorlódott sor elakadt.
Az autók utasait a tűzoltók és a hadsereg járművei szállították környékbeli pubokba és tanácsi épületekbe.

Káosz Lutonon

A pénteki havazás ismét megbénította az egyik nagy londoni repülőtér, a naponta több budapesti járatot fogadó Luton életét. A Lutonon törölni kellett számos más géppel együtt a Wizz Air és az easyJet légitársaságok délelőtti budapesti járatait.

Nézze meg az FN Tudósító (Kormos) fotóit Sheffieldből!

Nézze meg az FN Tudósító (Kormos) fotóit Sheffieldből!

A hét eleje óta több száz járatot töröltek a havazás miatt a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtéren, köztük számos budapestit is. Hétfőn például a legnagyobb londoni repülőtéren, a Heathrow-n az aznapi 1300 járatból 868-at töröltek, köztük a British Airways mindhárom budapesti járatát.

Iskolaszünet

Pénteken országszerte ismét több száz iskolában nem volt tanítás, mivel az oktatási intézményekhez vezető utak járhatatlanok vagy veszélyesek voltak. Számos térségben felfüggesztették a buszközlekedést, és a vasúti közlekedés is sokfelé akadozott. Wales és Dél-Anglia között megszűnt a közúti közlekedés, mivel a Severn határfolyón átívelő mindkét autópályahidat lezárták.

Nézegessen fotókat a londoni hóhelyzetről! (fotó: Victoriah/FN Tudósító)

Nézegessen fotókat a londoni hóhelyzetről!

(fotó: Victoriah/FN Tudósító)

Nagy-Britanniában, amely nincs felkészülve a hasonló időjárásra, évtizedek óta nem volt ilyen tartós és nagy havazás. A hét elején a brit fővárosban és Dél-Angliában húsz éve nem mért mennyiségű, 30-40 centiméteres hó esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik