Élet-Stílus

Dzsudzsák mesterhármasával nyert a PSV (videó)

Dzsudzsák Balázs mesterhármast ért el a PSV Eindhoven csapatában, amely 6-0-ra kiütötte az ADO Den Haag együttesét a holland labdarúgó-bajnokságban.

A magyar válogatott középpályás a 31. percben egy beadást követően – az ügyetlenkedő vendégvédőnek is köszönhetően – juttatta vezetéshez csapatát, közelről gurított a jobb alsó sarokba. A 46. percben megszületett a második gólja is: mellel maga elé tette a labdát, befelé húzott, majd egy pazar cselt követően a jobb alsó sarokba helyezett. A saját maga harmadik, a PSV Eindhoven negyedik találatát szabadrúgásból szerezte.

Dzsudzsák Balázs – aki először ért el mesterhármast a holland csapatban – nagyszerűen játszott, nem csoda, hogy a külföldi tudósításokban méltatják a teljesítményét: a PSV vezérének nevezik. Rajta kívül a három gólpasszt adó Jason Culina és a duplázó Nordin Amrabat is tevékeny részt vállalt sikerből.

Dzsudzsák-gála a Den Haag ellen

„Nagyon fontos volt, hogy ott folytassuk, ahol a hétvégén, a De Graafschap elleni győztes meccsen abbahagytuk. Reméltem, hogy sikerül gyorsan gólt szerezni, ugyan nem így történt, de a csapat emiatt nem esett kétségbe, és a második félidőben lőtt gólok minden bizonnyal meghozzák a játékosaim önbizalmát” – nyilatkozta Dwight Lodeweges, a PSV megbízott szakvezetője, akinek az irányításával elkapta a fonalat a Philips-gyári csapat.

A PSV a legutóbbi két meccsét megnyerte, ráadásul ezeken kilenc gólt szerzett, miközben egyet sem kapott. Ámbátor a címvédő így is csak negyedik a tabellán, és 15 pont a hátránya az éllovas AZ Alkmaarral szemben. Dzsudzsák Balázs a mostani szezonban öt, összesen nyolc gólnál tart a holland élvonalban.

Dzsudzsák nem tudott aludni

„Három gólt még a legnagyobb sztárok sem szereznek minden nap, s azt hiszem, nem is kell elmagyarázni, mekkora dolog ez. Még akkor is, ha az ellenfél történetesen a Den Haag volt – mondta péntek reggel az MTI a balszélső. – Szinte a szememet se hunytam le az éjszaka, még mindig ízlelgetem a sikert, alig hiszem el, hogy ez igaz. A társak rengeteget segítettek, tömtek labdával, a közönség a nevemet skandálta. Kiráz a hideg, ha csak rágondolok.”


Holland bajnokság, 21. forduló:

PSV Eindhoven-ADO Den Haag 6-0 (1-0)
Gól: Dzsudzsák (31., 46., 52.), Toivonen (45.), Amrabat (62., 67.)

Szerdán játszották:
Twente Enschede-NAC Breda 4-1
AZ Alkmaar-Roda Kerkrade 1-0
Feyenoord-Sparta Rotterdam 1-0
Utrecht-De Graafschap Doetinchem 3-0
Groningen-NEC Nijmegen 2-0
kedden játszották:
Willem II Tilburg-Volendam 1-2
Vitesse Arnheim-Heerenveen 1-0
Ajax Amsterdam-Heracles Almelo 2-2

Az élcsoport:
1. AZ Alkmaar 53 pont
2. Twente Enschede 44
3. Ajax Amsterdam 42
4. PSV Eindhoven 38

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik