Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a leggyorsabb zöldmotor

A San Franciscó-i Mission Motors megépítette a világ leggyorsabb elektromos szupermotorját.

A teljesen környezetbarát gép végsebessége 250 kilométer per óra, és ugyanennyi kilométer megtételére képes “teli tankkal”.

Az alkotók szerint a Mission One megmutatja, milyen messzire jutottak az alternatív erőforrással üzemelő motorok. Erre nem is lehet jobb alkalom, mint a Man-szigeti motorverseny, a világ egyik leghíresebb és legveszélyesebb utcai motoros futama, amelyre benevezték a gépet. Az angliai Man-sziget falvainak utcáin folytatott viadalon jövőre a hagyományos gépek mellett helyet kapnak az elektromos motorok is.

Csúcsfogyasztó: a leggyorsabb zöldmotor 1

A motor tervezője Yves Béhár, aki nem ismeretlen a dizájnerek világában. A nevéhez olyan produktumok fűződnek, mint a BMW Minije vagy a „One laptop per Child” (Laptopot minden Gyermeknek) projekt olcsó gépei.

Csúcsfogyasztó: a leggyorsabb zöldmotor 1

A gyártótól jövőre lehet megrendelni a kétkerekűt, amelyből a tervek szerint 50 darabot adnának el. Ami a vezetési élményt illeti, arra biztosan nem lesz panasz, hiszen az elektromos hajtás miatt a motor teljes teljesítménye minden pillanatban rendelkezésre áll. Csak húzni kell a gázkart. A lítiumakksikat pedig egyszerűen, hálózati áramról lehet újratölteni alig két óra alatt. Mindezt 70 ezer amerikai dollárért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik