Élet-Stílus

Újabb komoly havazás várható Londonban

A jelentős havazás továbbra is komoly fennakadásokat okoz Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket kellett lezárni, és budapesti légi járatokat is töröltek. A brit meteorológia szerint pénteken újabb nagy havazás várható Londonban és környékén.

A hét eleji, brit mércével mérve hatalmas dél-angliai és londoni hóesés után csütörtökön Anglia középső és nyugati vidékeit, Észak-Írországot és Walest borította be 20-30 centiméternyi hó, sőt Skócia déli vidékeinek is jutott a csapadékból. Országszerte csaknem hatezer iskolában nem volt tanítás, mivel az oktatási intézményekhez vezető utak járhatatlanok vagy veszélyesek voltak. Számos kórházban elhalasztották a nem sürgős beavatkozásokat.

Törölt járatok

Több nagy repülőtéren órákra leállt a forgalom, köztük a brit fővárostól északnyugatra fekvő Lutonon is, ahol a Wizz Air légitársaság reggeli budapesti járatát is törölték. Az EasyJet szintén innen induló budapesti gépe hét órás késéssel szállt fel.
A Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül a másik négyen zavartalan volt a forgalom.

Töltse fel Ön is fotóit a londoni hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Victoriah) tette!

Töltse fel Ön is fotóit a londoni hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Victoriah) tette!

A brit meteorológia péntekre újabb nagy havazást jelzett, ezúttal ismét Londonra és a déli országrészre. A prognózis szerint a hét elejeihez hasonló mennyiségű friss hó várható a térségben.

Káosz volt

A brit fővárosban és Dél-Angliában két évtizede nem mért, 30-40 centiméteres hó esett a hét első felében, és ennek következtében teljesen összeomlott a légi, közúti és vasúti közlekedés.

Töltse fel Ön is fotóit a londoni hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Kaplar) tette!

Töltse fel Ön is fotóit a londoni hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (Kaplar) tette!

A hatóságokat sok bírálat éri amiatt, hogy a hét eleje óta tartó havazás teljes felfordulást okozott az ország életében. Az ellenzéki liberális demokraták parlamenti felszólalás keretében Kelet-Európával példálóztak, mondván: a transzszibériai expressz mínusz 40 fokban is zavartalanul közlekedik, miközben London életében néhány centi hó káoszt okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik