Élet-Stílus

Holtan találtak egy belga kerekest

Tragédia árnyékolta be a katari kerékpáros körversenyt, az egyik résztvevőt, a belga Frederiek Nolfot ugyanis csütörtök reggel holtan találták dohai hotelszobájában.

A halál oka egyelőre ismeretlen. A Team Topsport Vlaanderen kerekese jövő kedden lett volna 22 éves, s a csapat vezetői szerint semmi nem utalt arra a 4. szakaszt követően, hogy egészségügyi problémái lennének. A katari verseny szervezői a tragédia miatt törölték a csütörtöki etapot.

Hat évvel ezelőtt a német körversenyen is történt egy hasonló eset: a 23 éves francia Fabrice Salancon elaludt, és soha többé nem ébredt fel.

öngyilkos lett a világbajnok

Tarbesi otthonában öngyilkosságot követett el szerdán Christophe Dupouey, a franciák világbajnok hegyikerékpárosa. A 40 éves volt sportoló – aki a hírek szerint depresszióban szenvedett – 1998-ban nyert vb-t, az 1996-os atlantai olimpián pedig negyedik lett. Három éve három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy doppingügyben való érintettségéért. Dupouey az utóbbi időben egy kerékpárkölcsönzőt üzemeltetett szülőhelyén, Tarbes-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik