Élet-Stílus

Tizenegyen pályáznak a focivébére

Összesen 11 pályázat érkezett hivatalosan a 2018-as és 12 a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésére a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott február 2-i határideig.

A spanyolok a portugálokkal, míg a hollandok a belgákkal közösen kandidáltak, tízen pedig önállóan: Anglia, Ausztrália, Indonézia, Japán, Mexikó, Katar, Oroszország, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok és Egyiptom.

A FIFA listájával szemben az afrikai ország futballszövetsége (EFA) kedden cáfolta, hogy jelentkezett volna az esemény rendezésére. “Ennek nincs valóságalapja” – jelentette ki Samir Zaher, az EFA elnöke.

A FIFA rotációs elve miatt az afrikai ország csak a 2022-es eseményre jelentkezhetett, ugyanis 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság lesz a házigazda. Ugyanez a magyarázat arra, hogy Dél-Amerikából nem érkezett pályázat – 2014-ben Brazília a rendező -, továbbá a 2018-as és 2022-es vb nem lehet azonos kontinensen.

A közös pályázatok esélyeit csökkentheti, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök kijelentette, az önálló kandidálásokat támogatja.

A FIFA 2010 decemberében dönt a rendezőkről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik