Élet-Stílus

Nézhetőbb Oscar-gálát ígérnek

Álljanak ugrásra készen, mert idén számos rendhagyó mozzanata lesz a díjkiosztó ceremóniának - figyelmeztette az Oscar-jelöltek hagyományos ebédjén a megjelenteket Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) elnöke.

Ganis azt tanácsolta az egybegyűlteknek, hogy a szerencsés nyertesek köszönőbeszéde “legyen rövid, személyes és természetesen szívből jövő”, de egyebekben nem adott útmutatást.

A több mint száz Oscar-jelölt hétfői ebédjén azonban kiderült, hogy az elmúlt évek egyre csökkenő nézettsége miatt a ceremónia megszervezésére első ízben felkért alkotópáros, Laurence Mark és Bill Condon nem kis kockázatot vállalva számos ponton szakított a korábbi hagyományokkal. A showman szerepére valamelyik kedvelt komikus helyett az ausztrál Hugh Jackmant kérték fel, akit legtöbben Farkasként ismernek az X-Menből, de legutóbb a romantikus háborús drámában, az Ausztráliában tűnt fel, és musicalekben is színpadra lépett.

Az Oscar-gála szokásos bevezető monológját is kigyomlálták, hogy több spontaneitás legyen a műsorban. Mark és Condon már korábban elárulták, hogy a nagy presztízsű filmes rendezvényt inkább a “parti és az ünneplés” felé akarják elvinni. A Jon Stewart vezette tavalyi Oscar-gálát mindössze 32 millió amerikai néző látta, holott 2007-ben még 39,9 millióan voltak kíváncsiak rá. Ám a műsor így is a második legnézettebb programnak számít az amerikai televízióban. A 2009-es Oscar-díjak kiosztására február 22-én kerül sor a Los Angeles-i Kodak Színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik