Élet-Stílus

Keane visszatér, Arsavin marad

Alig féléves livepooli kitérőt követően visszatér a Tottenham Hotspurhöz Robbie Keane. Csak nyártól igazol a Bayern Münchenhez Anatolij Timoscsuk, egy másik zenites, Andrej Arsavin is marad még legalább egy félévet.

Robbie Keane-ért nyáron 20 millió fontot fizetett a Liverpool, de 19 mérkőzésén mindössze ötször volt eredményes. A BBC információi szerint a Tottenham keres az ügyleten, hiszen 15 millió fontért vásárolták vissza az ír válogatott gólrekorderét.

Érdekesség, hogy Harry Redknapp, a Spurs vezetőedzője – aki októberben vette át a csapat irányítását – már a harmadik olyan játékost igazolja le, aki éppen a White Hart Lane-ről távozott.

Többnyire a kispadról figyelt Keane (MTI/EPA)

Többnyire a kispadról figyelt Keane (MTI/EPA)

A Bayern München is erősíti a keretét, igaz csak nyártól. Anatolij Timoscsuk, az orosz Zenit ukrán válogatott labdarúgója júniustól a bajoroké. A 29 éves középpályásért – aki az elkövetkezendő fél évben még csapattársa lesz Szentpétervárott Huszti Szabolcsnak – német lapértesülések szerint 14 millió eurót fizet a müncheni klub.

Timoscsuk mellett még egy nyári érkezője biztosan lesz a német együttesnek: a horvát Ivica Olic a Hamburgból szerződik a bajorokhoz.

Arsavin is marad

Nem sikerült megállapodniuk egymással a Zenit és az Arsenal képviselőinek, így Andrej Arsavin, az oroszok válogatott labdarúgója nem igazol az angol Premier Leauge-be. Alekszej Petrov, a szentpétervári egyesület szóvivője elmondta: a két klub nem tudott megegyezni a játékos kivásárlási áráról.

A 27 éves támadó középpályás az egyik legjobbja volt a 2008-ban UEFA Kupát és Európai Szuperkupát nyert Zenitnek, valamint a nyári Európa-bajnokságon elődöntős orosz válogatottnak is.

Quaresma a Chelsea-é

Olasz lapértesülések szerint a Chelsea-ben folytatja pályafutását Ricardo Quaresma, az Internazionale portugál válogatott labdarúgója. A La Gazzette dello Sport című sportnapilap úgy tudja: a két klub már mindenben megállapodott egymással, és a hivatalos bejelentést még hétfőn – a nemzetközi átigazolási időszak végéig – megteszik.

A 25 éves Quaresma nyáron nagy reményekkel, 18,6 millió euróért az FC Portotól szerződött a milánói kék-feketékhez, de nagy csalódást keltett mind a szurkolók körében, mind José Mourinho vezetőedzőben. Az ügy anyagi részleteiről egyelőre nincsenek információk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik