Élet-Stílus

Francia középpályást igazolt a Real

Kölcsönbe szerezte meg a szezon végéig a spanyol bajnoki címvédő Julien Faubertet a West Ham Unitedtől. A francia futballista önbizalommal telve várja az első bevetését, ha sikerül meggyőznie a Real Madrid vezetőit, akár végleg leszerződtethetik.

„A gyorsaságommal és a sokoldalúságommal nagyot lendíthetek a csapat játékán. Ha nem így gondolnám, akkor most nem lennék itt” – nyilatkozta hétfő délelőtt Julien Faubert, amikor a legendás Alfredo di Stefanótól megkapta a 18-as számú Real-mezt.

„Óriási előrelépést jelent az számomra” – tette hozzá a 25 éves középpályás, akiért két éve, 2007-ben bejelentkezett egy másik európai nagycsapat, az AS Roma is, de a felek nem tudtak megegyezni.

Átutazóban vagy leendő alapember? (MTI/EPA)

Átutazóban vagy leendő alapember? (MTI/EPA)

Akkor még a Bordeaux-ban futballozott Faubert, majd 9 millió euróért a West Ham Unitedhez igazolt. Az angol csapatban rendszeresen szerepelt a kezdőben, de az idei szezonban nem alkotott maradandót: két gólpassz mellett egy öngól került a neve mellé.

Faubertet a szerződése 2012-ig köti a West Hamhez, a mostani megállapodás értelmében csak júniusig marad a Real Madridnál. A spanyol alakulat ugyanakkor a szezon végén 6 millió euróért további három évre leigazolhatja a középpályást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik