Élet-Stílus

Totógyilkos hétvége Olaszországban

A Juventus szombaton szenvedett vereséget, vasárnap pedig az Internazionale és a Roma is nyerhetőnek tűnő meccsen hullajtott el fontos pontokat. A Serie A 22. fordulójának a Milan lehet a nyertese, amennyiben Beckhamék az esti órákban győznek a Lazio otthonában.

A tavalyi pontvadászat két első helyezettjére, a bajnok Interre és az AS Romára verhető ellenfél várt vasárnap délután. A fővárosiak a tökutolsó Reggina otthonába látogattak, míg a címvédő milánóiak a szintén kieső helyen álló Torinót fogadták.

Az Interben eltiltása miatt nem léphetett pályára Adriano és Muntari, a kispadra viszont visszatért Jose Mourinho. A portugál mester bosszúsan figyelte, amint a sztárjai szürke, ötlettelen játékkal próbálják feltörni a vendégek védelmét. Az első félidőben gyakorlatilag semmi nem történt, az egyetlen említésre méltó momentum Stankovic sérülése volt, a helyére Luis Figót küldte be Mourinho.

Újra a kispadon a portugál (MTI/EPA)

Újra a kispadon a portugál (MTI/EPA)

A fordulás után pillanatok alatt vezetést szerzett a Torino: a milánóiak védelme jókora távolságból figyelte a szélről beívelő Abatét, akinek a labdáját Bianchi – megelőzve Cordobát – a hálóba bólintotta. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek, mert egy szöglet után Burdisso fejjel kiegyenlített. A hátralévő időben egyre jobban beszorult a Torino, de ezúttal elmaradt a szokásos Ibrahimovic-gól, így egy pontot szerzett csak a bajnok.

A szezont borzalmas gyengén kezdő Roma szépen lassan visszakapaszkodott a nemzetközi szereplést érő helyekre, és már csak hat pont a hátránya a második Juventusszal szemben. Tottiék még közelebb kerülhettek volna az élcsoporthoz, ha az utolsó helyen szerénykedő Regginát idegenben legyőzik.

A hazai együttes meglepetésre vezetést szerzett, de még a szünet előtt Pizarro kiegyenlített, majd a chilei a fordulás után 2-1-re alakította az állást. A három pont azonban az utolsó percekben kicsúszott a fővárosiak kezéből, miután Cozza a 81. percben beállította a 2-2-es végeredményt.

A Genoa egy góllal verte otthon a Palermót, a Lecce a Siena otthonában győzött, a Bologna-Fiorentina mérkőzést az erős havazás miatt hétfőre halasztották.

Serie A, 22. forduló:
Atalanta-Catania 1-0 (1-0)
Gól: Guarente (24.)

Chievo-Sampdoria 1-1 (0-0)
Gól: Rigoni (72.), illetve Pazzini (70.)

Genoa-Palermo 1-0 (0-0)
Gól: Criscito (89.)

Internazionale-Torino 1-1 (0-0)
Gól: Burdisso (58.), illetve Bianchi (47.)

Reggina-AS Roma 2-2 (1-1)
Gól: Corradi (43. 11-esből), Cozza (81.), illetve Pizarro (45., 58.)

Siena-Lecce 1-2 (0-1)
Gól: Ghezzal Abdel (79.), illetve Tiribocchi (15.), Castillo (54.)
Kiállítva: Giacomazzi (41., Lecce)

Szombati meccsek:
Juventus-Cagliari 2-3
SSC Napoli-Udinese 2-2

Később:
SS Lazio-AC Milan 20:45 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik