Élet-Stílus

Bundesliga: Bayern-verés a nyitányon

A Hamburg a tavaszi nyitányon, egy nagyszerű mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a vendég Bayern Münchent, és ezzel az élre állt a német labdarúgó-bajnokságban.

Élvezetes, eseménydús találkozóval rajtolt a tavaszi szezon a Bundesligában. Mind a két oldalon akadt helyzet bőven, akár 4-4 vagy 5-5-ös is lehetett volna a végeredmény, ugyanakkor csak a HSV szerzett – Kircher bíró szerint is – szabályos gólt.

A 44. percben képtelen volt felszabadítani a Bayern védelme egy hazai szögletet követően; Jarolim életerős lövését ugyan védte Rensing, ám pont középre bokszolta ki a labdát, amelyet az arra járó Petric 11 méterről a kapu közepébe bólintott.

Luca Toni és a Bayern elbukott Hamburgban (MTI/EPA)

Luca Toni és a Bayern elbukott Hamburgban (MTI/EPA)

A Hamburg gólja mellett Trochowski és Petric révén kétszer a kapufát is eltalálta, átellenben Toni és Kolse már pontosabban célzott, betalált, de hiába, az eredmény nem változott.

Nehezen érthető, miért nem ítélt gólt egyik esetben sem a játékvezető: az olasz csatár találatát ugyanis sem les, sem pedig szabálytalanság nem előzte meg, míg Klose fejese után a labda egyértelműen túljutott a gólvonalon teljes terjedelmével.

Ezzel együtt a Bayern még pontot szerezhetett volna, de a hajrában Toni két méterről hiába fejelhetett tisztán, még a kaput sem találta el. A legvégén hiába egykapuztak a bajorok, ezen az estén a góllövés terén nem voltak valami szerencsések.

A hazai pályán továbbra is veretlen HSV győzelmével átvette a vezetést a tabellán, igaz, ha a Hoffenheim pontot szerez az Energie Cottbusszal szemben, újra az élre áll. A Bayern München a harmadik.

Bundesliga, 18. forduló:
Hamburger SV-Bayern München 1-0 (1-0)
Gól: Petric (44.)

Szombat:
1. FC Köln-VfL Wolfsburg, 15:30 ó
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen, 15:30
Hannover 96-FC Schalke 04, 15:30
Hertha BSC-Eintracht Frankfurt, 15:30
1899 Hoffenheim-Energie Cottbus, 15:30
VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach, 15:30

Vasárnap:
VfL Bochum-Karlsruher SC, 17:00
Werder Bremen-Arminia Bielefeld, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik