Élet-Stílus

Bevásárlóközpont része lesz a Madárfészek

Bevásárló- és szórakoztató központ épül a pekingi olimpiának otthont adott Olimpiai Stadion körül. A Madárfészek jelenleg üresen áll, falairól málik a festék.

Az üzemeltető Citic Group – miközben megpróbál sport- és egyéb kulturális eseményeket tető alá hozni – a stadion körüli területen turistacsalogató bevásárló- és szórakoztató központ létrehozását tervezi, amely három-öt éven belül készülhet el.

A részletek, ekképp a beruházás anyagi vonzatai azonban egyelőre nem ismertek, miután az üzemeltető irodája a kínai újév miatt jelenleg zárva van – közölte a Xinhua hírügynökség.

A 450 millió dollárból felépült aréna – amelynek éves fenntartása nem kevesebb mint 8,8 millió dollárt emészt fel – az olimpia és paralimpia óta üresen ásítozik, az egyetlen idei esemény Puccini Turandot című operájának az előadása lesz augusztus 8-án, az ötkarikás játékok megnyitóünnepségének egyéves évfordulóján.

Manapság kevesen keresi fel a stadiont (MTI/EPA)

Manapság kevesen keresik fel a stadiont (MTI/EPA)

Egyébként a korábbi tervek szerint az olimpiát követően az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Guoan csapatának állandó otthona lett volt a Mádárfészek, ám végül az egyesület visszatáncolt a megállapodástól, s máshol játssza a meccseit.

A jelentések szerint a festék itt-ott már mállik a stadion falairól, és közönség helyett csak egy-egy turistacsoport jelenik meg, amelynek tagjai fejenként 7 dollárért sétálhatnak a küzdőtéren, vagy a méregdrága ajándékboltban szórhatják a pénzüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik