Élet-Stílus

Nadal-Federer-álomdöntő lesz Melbourne-ben

Létrejött a Rafael Nadal-Roger Federer álomdöntő férfi egyesben az ausztrál nyílt bajnokságon, miután az első helyen kiemelt spanyol teniszező drámai csatában, 5 óra 14 perc alatt öt játszmában nyert honfitársa, Fernando Verdasco ellen.

Az előjelek nem Verdascónak kedveztek, hiszen eddigi öt ATP-mérkőzésükön még szettet sem tudott nyerni a jelenlegi világelső ellen.

Az első játszmát – először az idei Australian Openen – elvesztette Nadal, ám a folytatásban felülkerekedett, és sorozatban két szettet nyert. Óriási küzdelem alakult ki a pályán, nem ismertek elveszett labdát és még a szinte elérhetetleneket is visszakanalazták a pályára. A negyedik játszmában Nadal már közel állt a győzelemhez, ám riválisa visszajött, és végül nagy fölénnyel nyerte a rövidítést.

Megszenvedett Nadal a sikerért (MTI/EPA)

Megszenvedett Nadal a sikerért (MTI/EPA)

A mindent eldöntő ötödik felvonásban – helyi idő szerint már szombat hajnalban – 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két gigász. Ezt követően Nadal hozta a saját adogatását, Verdascónak viszont saját szervájánál megremegett a keze. Az első helyen kiemelt spanyol három meccslabdához jutott, az első kettőt még védte a madridi játékos, ám a harmadiknál megroggyant és kettőshibát vétett.

Nadal, aki először jutott be az Australian Open döntőjébe, magyar idő szerint vasárnap délelőtt a svájci Roger Federerrel játszik: tavaly a Roland Garros és a wimbledoni viadal fináléjában is legyőzte a volt világelsőt.

A 14. Grand Slam-trófeájára – s ezzel a csúcstartó amerikai Pete Sampras rekordjának beállítására – törő Federer korábban 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben diadalmaskodott Melbourne-ben.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Verdasco (spanyol, 14.) 6:7 (4-7), 6:4, 7:6 (7-2), 6:7 (1-7), 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik