Élet-Stílus

Áll a bál a Chelsea-csatár gólöröme miatt (videó)

Az Angol Labdarúgó-szövetség politikai üzenetet sejt Salomon Kalou gólöröme mögött, ezért vizsgálatot indított a Chelsea elefántcsontparti labdarúgója ellen.

A 23 éves csatár meglehetősen furcsa módon ünnepelte a Middlesbrough ellen szerzett góljait: kezét maszkként az arca elé emelte, majd ezután úgy tett, mintha megbilincselték volna.

Az angol szövetség (FA) politikai üzenetet sejt a jelenetsor mögött, és vizsgálatot indított, a Chelsea és maga a játékos ugyanakkor amondó, sajátos ünneplést láthatott a Stamford Bridge nézőserege, és szó sincs politikai állásfoglalásról.

Felmerült, hogy Kalou a góljai után egy politikai aktivistának, az elefántcsontparti igazságszolgáltatás korruptságát hangoztató, egyéves börtönbüntetéséből nemrég szabadult Antoine Assale Tiemokónak üzent. Egyesek viszont úgy vélik, a játékos az X Factor (tulajdonképpen a szigetországi Megasztár) című, számára kedves televíziós műsornak csinált reklámot…

Salomon Kalou gólöröme

„Az emberek olyanok, hogy mindenre valamilyen magyarázat keresnek, pedig tényleg nem jelent semmit, amit tettem. Egyszerűen csak boldog voltam. Ráadásul nem is ismerem azt a fickót, miért ünnepeltem volna őt? ” – magyarázta a játékos.

Amennyiben a monológja nem győzi meg a szövetség illetékeseit, büntetésre is számíthat. David Norris (Ipswich Town) korábban ötezer fontos pénzbírságot kapott, amiért szolidaritást vállalt a halálos közúti baleset okozásáért elítélt egykori plymouthi csapattársa, Luke McCormick mellett (a gólja után ő is megbilincselést imitált), míg hasonló gesztusért Tim Cahillt (Everton) bocsánatkérésre utasították. Az ausztrál játékos bebörtönzött testvérének, Seannak üzent a pályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik