Élet-Stílus

Lezárják a Fő utcát

Február 2-től várhatóan április végéig nem lehet behajtani a Fő utcába a Bem térről. A Bem téren május végéig tart a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése.

Hétfőtől körülbelül két hónapig ismét nem hajthatnak be az autósok a Fő utcába a Bem térről. A Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építésének újabb fázisa teszi szükségessé a lezárásokat.

Módosítva jár a 86-os

A következő két hónapban épül meg a Bem tér és a Fő utca kereszteződésében az a műtárgy, amely a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna meglévő és új szakaszait kapcsolja majd össze. Továbbá, ide érkezik a Fekete Sas utcából egy szennyvízcsatorna, valamint a Bem József utcából egy 2 méter átmérőjű csapadékvíz-csatorna is. A három csatorna keresztezésének kiépítése is megtörténik április végéig.

Az alatt az idő alatt, amíg a Fő utcai kereszteződés le lesz zárva, a Bem József utca és a Fekete Sas utca felől a Bem térre, a Fő utca torkolatához érkező autók a Bem rakpart felé tudnak továbbhaladni a Külügyminisztérium előtt, egy sávon. A szomszédos mellékutcákból megközelíthető marad a Fő utca. Azok, akik a felső rakparton a Margit híd felől érkeznek a Bem térhez, a teret elhagyva, a Vitéz utcán keresztül tudnak ráhajtani a Fő utcára. Ezt az útvonalat követi a 86-os autóbusz is.

Májusig húzódik

Bár április végétől újra be lehet majd hajtani a Fő utcába a Bem térről, a főgyűjtőcsatorna építése azonban még további egy hónapig folytatódik itt, ezért májusban még sávszűkítésre kell számítani a téren. Előreláthatóan május végén vonul le végleg a kivitelező a Bem térről. Ezt követően mellékcsatorna építésre kerül sor a Fekete Sas utcában, várhatóan 2009 augusztusáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik