Élet-Stílus

F1: közpénzből élne túl a Honda

A Honda kiszállásával magára maradt brackley-i F1-csapat állami segítségre is pályázhat a túlélése érdekében. A brit adófizetők pénzéből él majd a csapat?

A Honda F1-ből való kivonulása után magára maradt brackley-i csapat eladása nehezen megy, a helyzet egyre reménytelenebbnek tűnik, de brit sajtóértesülések szerint az alakulat akár állami pénzre is pályázhat, hogy 2009-ben is a rajtrácsra állhasson.

Ross Brawnék a brit kormány által az autóipar kisegítésére szánt 2,3 milliárd fontos mentőcsomagból juthatnak sokmilliós segélyhez, ha sikeresen pályáznak az illetékes hivatalnál. A Guardian arról ír, hogy a csapat már többször is tárgyalt a mentőcsomagról.

Ott lesznek a rajtrácson? (MTI/EPA)

Ott lesznek a rajtrácson? (MTI/EPA)

“Semmi akadálya, hogy a Honda Racing pályázzon. Bármilyen autóipari vagy ahhoz kapcsolódó beszállítói cég jelentkezhet, amely 25 millió fontnál nagyobb forgalommal rendelkezik, és ésszerű célokat tud felmutatni. Minden jelentkezést egyedileg bírálunk el” – nyilatkozta egy illetékes tisztviselő.

A volt Honda-csapat több mint 700 embert foglalkoztat, és 200 millió font feletti forgalmat könyvelhet el évente, így valóban alkalmas lehet a pályázatra. Az idő viszont egyre fogy, a 2009-es szezon kezdetéig már csak nyolc hét van, a csapatnak pedig se pénze, se motorszállítója nincs még, ha hirtelen minden a helyére kerülne, akkor is már a lehetetlen határát súrolná a felkészülés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik