Élet-Stílus

Talma sérülten javult egy másodpercet

Talmácsi Gábor a harmadik időt érte el a spanyolországi tesztelés második napján. Bautista volt ismét a leggyorsabb, Talmát továbbra is hátráltatta a sérült keze.

A keddi gyakorláson ismét a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb 1.43.673 perccel, Talmácsi ideje pedig 1:44.201 p volt. A magyar motoros jelentősen javult a hétfői teszteléshez képest, amikor az ötödik időt érte el (1:45.361 p) az új, negyedliteres gépével.

A csapattól kapott információ szerint a hosszantartó napsütésnek köszönhetően az aszfalt hőmérséklete 21 fok volt, és a kisebb széllökésektől eltekintve a 16 fokos levegő kiváló körülményeket biztosított. A motor beállításait sikerült olyan szintre fejleszteni, melynek köszönhetően Talmácsi több mint egy mp-et javított hétfői legjobb köridején.

Talmácsi kedden már kevesebbet használta a kipörgésgátlót, mint korábban, még inkább hagyatkozva a motor és a pálya összhangjára. Többet csúsztatta a motort, ami leleményesebb vezetési stílust tesz lehetővé. Ez hosszú távon, a versenyek kimenetele szempontjából fontos taktikai eszköz lehet.

Talmácsi hétfőtől szerdáig Jerezben gyakorol a 250 kcm-es géppel, majd csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát.

A 18 futamos világbajnokság április 12-én a Katari Nagydíjjal kezdődik.

talmácsi gábor

“Ma kifejezetten jó formában voltam, szerencsére az időjárás is segítségünkre volt. A motor beállításai egyre jobbak, és ennek köszönhetően én is jobban érzem a 250 kcm-es motor nyújtotta lehetőségeket, amiket igyekszem a lehető legjobban kihasználni. A kezem a féktávok miatt sajnos a mai nap végére is eléggé elfáradt, így ismét jelentkeztem dr. Costánál. Mindent egybvetve: a jelenlegi harmadik helyezésem tovább erősít abban, hogy jó úton járunk. Most elsősorban arra törekszünk, hogy megtaláljuk a számomra legmegfelelőbb beállításokat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik