Élet-Stílus

A magyar F1-futam is nehéz helyzetbe kerülhet

Könnyen megeshet, hogy a Renault-csapat névadó szponzora, az ING kiszáll a Forma-1-ből. A holland pénzintézet esetleges távozásával nemcsak a francia alakulat, hanem a magyar és két másik futam is sokat veszítene.

A Renault-csapat és több Forma-1-es nagydíj névadó szponzora, az ING hamarosan újraértékeli a sportágban vállalt támogatói szerepét – nyilatkozta a pénzintézet szóvivője.

A Bloomberg pénzügyi elemzőcég úgy tudja, hogy a Renault elhagyásáról már döntött is a bank, amely az elmúlt két negyedévben is sokmilliós veszteséget könyvelt el, és amely csak a holland állam mentőcsomagja miatt kerülte el a csődöt.

Fernando Alonsóék bajba kerülhetnek (MTI/EPA)

Fernando Alonsóék bajba kerülhetnek (MTI/EPA)

A cég a gazdasági válság miatt hétezer dolgozó elbocsátásáról döntött, s vélhetően a 80 millió eurósra becsült éves F1-es kiadásaitól is megszabadulna.

Az ING szerződése a Renault-val 2009-ig tart, de emellett idén a magyar, a török, valamint a belga verseny névadó szponzora is, és sok más pályán is hirdet.

A Renault F1-es jövőjével kapcsolatban sokan már évek óta pesszimisták, de a csapatfőnök, Flavio Briatore még a múlt héten is azt nyilatkozta, hogy náluk nincsen semmi gond.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik