Élet-Stílus

Kátyúriasztást adott ki a Magyar Közút

Az elmúlt napok időjárása miatt fokozottan alakulhattak ki az utakon mélyebb úthibák - figyelmeztet a Magyar Közút Kht. Érdemes lesz fényképezőgéppel felszerelkezve autózni.

Kátyúveszély miatt fokozott óvatosságra kéri az autósokat a Magyar Közút Kht., mert a “mostani időjárás miatt” naponta százszámra keletkeznek új úthibák – olvasható a társaság közleményben.

A baj az ónos esővel és az azt követő felmelegedéssel kezdődött, majd az azóta tartó csapadékos időjárás, nappali fölmelegedés és éjszakai fagy rendkívüli módon rontja az utak állapotát.

Egy lengéscsillapító-gyár hamis kátyukat rakott az utakra, reklámból (google.com)

Egy lengéscsillapító-gyár hamis kátyukat rakott az utakra, reklámból (google.com)

A társaság tájékoztatása szerint a 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton november elején mintegy 20 ezer betömetlen kátyú volt az utakon. Azóta 15 ezer tonna meleg és hideg aszfalt felhasználásával az időközben keletkezettekkel együtt összesen 50 ezer kátyút szüntettek meg a cég munkatársai. Pénteken mégis csaknem 30 ezer kátyú várt betömésre.

Kátyúriasztást adott ki a Magyar Közút 2

A kátyú okozta kárigényt a társaság illetékes megyei igazgatóságán lehet bejelenteni, ahol nyilvántartásba veszik a káreseményt. A káreset bejelentése után megvizsgálják az ügyet, és jogosságának megállapításakor a Magyar Közút Kht. biztosítási partnere veszi át az ügyintézést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik